Goud voor kunstrijdsters in finale KNSB cup

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Goud voor kunstrijdsters in finale KNSB cup

DORDRECHT - Goud voor kunstrijdsters in finale KNSB cup

Zaterdag 14 maart jl  werd op de ijsbaan in Zoetermeer de finale KNSB cup 2015 verreden.

De 7 rijdsters van  Kunstrijvereniging De Drechtsteden waren bij de finalisten die in de afgelopen maanden de kwalificatie voor deelname aan de finale KNSB cup behaalden.

Goud voor Dani Loonstra
In de categorie Teens A reed  Dani Loonstra (10) een kür met veel moeilijke elementen en een opvallend goede expressie. Met een nieuw persoonlijke record van 32,58 punten werd zij meer dan verdiend de kampioene. Julia van Rennes (9) viel op door haar mooie presentatie en eindigde op een prima 7e plaats.

Deze twee rijdsters konden bij de prijsuitreiking de felicitaties in ontvangst nemen van clubgenote en Nederlands Kampioene senioren dames Niki Wories.

Goud en brons:
In de categorie Basic Novice B was de overwinning en het goud voor Eloniek van Kempen. Zij reed een foutloze en met een puntentotaal van 34,28 en een personal best pakte zij met overmacht het goud in de categorie Basic

Novice B.
Ook voor trainingsmaatje Zoë Zuidhoek (14) werd een seizoen hard werken beloond. Volgend seizoen zullen Eloniek en Zoë uitkomen in de categorie Advanced Novice en zullen zij gaan deelnemen aan de selectiewedstrijden voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap 2016.

Brons voor Romy Kaptein
De Dordtse Romy Kaptein reed een kür in de categorie Proms C. Zij reed een kür met  mooie skating skills en presentatie eindigde op de 3e plaats van het podium.

In de categorie Proms A reden de Britt Harmsen (9) en Tara Werkman (9). Britt kende in de aanloop naar de finale blessureleed en vocht zich terug om deel te kunnen nemen aan deze finale. Met behulp van doeltreffende therapie en aangepaste trainingen is dit haar gelukt.

Beide rijdsters reden een personal best en hebben een mooie prestatie neergezet. Zij eindigden op een respectievelijk 4e en 8e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.