Dordtenaar Alfred Meijer kandidaat-Statenlid SP bij komende verkiezingen

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Dordtenaar Alfred Meijer kandidaat-Statenlid SP bij komende verkiezingen

DORDRECHT -  Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van 18 maart is Alfred Meijer kandidaat voor de SP. De partij zet onder meer in op veilige industrie en goederenvervoer rond Dordrecht. Ook voldoende betaalbare woningen, aanpak van leegstand en behoud van de veerdiensten zijn speerpunten voor de SP.
 
De SP wil dat de provincie de komende jaren fors in zet op de bouw van meer betaalbare woningen. Heel Zuid-Holland komt maar liefst 50.000 echt betaalbare huur- en koopwoningen tekort. Ook Woonkeus Drechtsteden sloeg onlangs alarm over de oplopende wachtlijsten in de regio.
Winkels en kantoren zijn er de afgelopen juist veel te veel gebouwd. Of er echt structurele behoefte aan was, speelde nauwelijks een rol. Vooral de winkelleegstand neemt in Dordrecht extreme vormen aan.

Op initiatief van de SP worden bouwplannen voor nieuwe detailhandel voortaan onafhankelijk getoetst. Daarnaast wil de SP dat de provincie gemeenten beter gaat ondersteunen bij de aanpak van leegstand.
 
Chemische industrie
Met de SP in het provinciebestuur is de afgelopen vier jaar ook de controle en handhaving in de chemische industrie verscherpt. Dat is belangrijk, want Zuid-Holland heeft veel van deze industrie.

‘Goed handhaven en controleren voorkomt incidenten en ongelukken die anders een hoop geld kunnen kosten’ aldus Meijer. ‘Om van het leed voor werknemers en omwonenden maar niet te spreken.’

Ook de aanpak van luchtvervuiling is speerpunt voor de SP.‘Veel goederenvervoer per spoor richting Antwerpen komt dwars door het centrum van onze stad’, aldus Meijer. ‘Ook over de A16/N3 komt veel verkeer.’

In het kader van het Provinciale Actieprogramma Luchtkwaliteit werd er de afgelopen vier jaar al flink geïnvesteerd in schoner vrachtvervoer in de regio Drechtsteden en in meer personenvervoer over water tussen Dordrecht en Rotterdam. De SP zet deze lijn graag door.
 
Veerdiensten
De komende vier jaar wil de SP in Zuid-Holland ook een fonds voor behoud van de veerdiensten instellen. Veel veren verkeren onder meer door de langdurige crisis in financieel zwaar weer. Rond Dordrecht is bijvoorbeeld de veerdienst op de Beneden-Merwede tussen Zuid-Holland en Brabant belangrijk voor de bereikbaarheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.