Voetbalclub OMC boos op gemeente Dordrecht

10 december 2014
Voetbalclub OMC boos op gemeente Dordrecht

DORDRECHT -  Zo'n tachtig leden van de Dordtse voetbalclub OMC hebben dinsdagavond uit protest de Dordtse gemeenteraad bezocht. Ze wilden zo duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met de maatregelen die tegen de club worden genomen.

De gemeente wil na klachten van omwonenden de geluidsoverlast van OMC aanpakken. Op het kunstgrasveld vlak achter de woningen mag daarom tot 2019 minder vaak getraind worden. De gemeente gaat in de tussentijd het veld verplaatsen. Wel kan er nog op andere velden gespeeld worden. De voetbalvereniging denkt door de maatregelen veel leden te verliezen en vreest voor een faillissement.

Rondvliegende ballen
De bewoners van de vijf naastgelegen nieuwbouwwoningen klagen over overlast, veroorzaakt door de trainingen en wedstrijden. Volgens hen is niet alleen het geluid hinderlijk. Ook wordt er regelmatig schade aangericht door rondvliegende ballen.

Maar bij de voetbalvereniging zijn de plannen in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens bestuurslid Gerrit Stijweg van OMC heeft sportwethouder Reynvaan vooraf niet met hen gesproken: "Het is slikken of stikken. Bovendien zullen er veel minder trainingen kunnen plaatsvinden als er nauwelijks meer gevoetbald mag worden op het kunstgras."

Stijwegt: "Het idiote is dat dat voetbalveld er al lag voordat die woningen zo vlakbij gebouwd werden. Toen al adviseerden wij de gemeente dat kunstgrasveld verderop neer te leggen, omdat het mogelijk problemen zou kunnen geven. "

Rechtzaak
Wethouder Reynvaan betreurt de gang van zaken, maar benadrukt dat de rechter de gemeente uiteindelijk heeft gedwongen om maatregelen te nemen nadat de bewoners een rechtzaak hadden aangespannen.

Leden van OMC hebben de afgelopen week een actiegroep opgericht en willen zich niet neerleggen bij het plan van de gemeente. De gemeenteraad vergadert volgende week verder over de kwestie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.