Kees Thies geeft gemeente Dordrecht ,,voor OMC geklungel de rode kaart"

19 december 2014

DORDRECHT - Columnist KEES THIES geeft de gemeente Dordrecht een rode kaart voor het geklungel rond de voetbalclub OMC.

Hij haalt stevig uit op zijn vaste plek in AD De Dordtenaar.


OMC3Het moet maar eens hardop gezegd worden… nou ja ‘hardop geschreven’ dan maar. Mocht de Dordtse voetbalclub OMC, dankzijn burengeklaag ten onder gaan, dan is er uiteindelijk maar één conclusie te trekken: kapot gemaakt door gemeentelijk gedraai en geklungel. Het lijkt er nu zelfs op dat de gemeente aanstuurt op ‘opoffering’ van de voetbalclub, die immers, zowel letterlijk als figuurlijk lelijk in de weg ligt.
Hoe ik zo stellig kan zijn? Heel simpel, door gewoon de feiten op een rijtje te zetten. Leest u maar even mee:
Het is de gemeente die hier tien jaar geleden huizen heeft laten bouwen op zo’n tien meter afstand van het voetbalterrein (dat er al was) terwijl het bij de gemeente toch bekend zou moeten zijn dat de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) een bouwafstand van minsten 50 meter adviseert.
Het is de gemeente die destijds (in 2009) niet in ging op  het verzoek van OMC om het kunstgrasveld aan te leggen aan de andere zijde van het terrein, ofwel verder van die woonhuizen af.
Het is de gemeente die zich, nadat OMC voor de eerste keer door buurtbewoners voor de rechter werd gedaagd, de voetbalclub liet weten ‘geen partij’ te zijn (‘We zijn hier slechts verhuurder’) en dat is op z’n minst vreemd te noemen, want in de meest recente rechtszaak, gaf de rechter juist aan dat het juist OMC was, dat eigenlijk geen partij was.
Het is de gemeente die in 2009 (bij de aanleg van het kunstgrasveld) van OMC eiste dat kinderen uit de buurt het veld, buiten de trainingsuren van de club om, mochten gebruiken om te voetballen. Daarmee creëerde de gemeente dus eigenlijk zelf extra geluidshinder en verschafte de klagers dus een nieuwe reden tot klagen.
De gemeente moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen en OMC héél snel voorzien van een nieuw kunstgrasveld aan de andere zijde van het terrein. Ik weet het, dat kost bijna een half miljoen en dat geld zit niet in de begroting van de wethouder, maar dán moet er maar een ander (nood)potje worden aangesproken of een lening worden afgesloten. Zó ga je als ‘sportminnende’ gemeente namelijk niet met ‘je’ verenigingen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.