Henny Vrienten schittert met zijn nieuwe CD 'En toch...' in Bibelot (+ geluidsfragment)

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Henny Vrienten schittert met zijn nieuwe CD 'En toch...' in Bibelot (+ geluidsfragment)

DORDRECHT - Afgelopen donderdatg 12 maart 2014 stond Henny Vrienten in Bibelot.

Henny Vrienten begon zijn carrière begin jaren ‘70 als muzikant in de band van Boudewijn de Groot. Na enkele solo-omzwervingen werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Drieëntwintig jaar na zijn laatste soloalbum is Henny Vrienten terug met de plaat ‘En Toch...’

Op ‘En Toch...’ staan veertien nummers, geproduceerd door Daniël Lohues en begeleid door de band My Baby en Xander Vrienten, bassist bij Jett Rebel en zoon van. ‘En Toch...’ is echt een album; één geheel met kop en staart.

Vrienten zegt zelf over het album dat hij wel wist dat hij geen liedjes meer hoeft te maken over de liefde, de meisjes en de nacht. En toch… gaat de plaat eigenlijk alleen over de liefde. Zelfs het liedje over de dood van zijn moeder, is een puur liefdeslied. Daarom heet de plaat ‘En Toch…’

Het concert vond plaats in Machine 3. De theaterzaal van schouwburg Kunstmin in het Energiehuis. Deze zaal heeft alleen zitplaatsen, misschien het enige min-punt van het concert..........

Foto: Peter Verheijen.

Zie hieronder Henny Vrienten met een voorbeeld van zijn muziek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.