Programma eerste Koningsdag in Dordrecht wordt maandag bekendgemaakt in Stadhuis oudste stad van Holland

19 maart 2015

DORDRECHT - Het programma van de eerste Koningsdag wordt maandag 23 maart bekend gemaakt in het Stadhuis van Dordrecht. Dat melden verschillende bronnen. AD De Dordtenaar ,,noemde het kort in een overzicht van de locaties, die volgens de krant in beeld komen op 27 april. De website VORSTEN is uitgebreid. De pers is ook uitgenodigd om kennis te nemen van het programma.

DORKoningsdag ziet er dit jaar anders uit. Hoe het programma van de feestelijke dag op 27 april eruit zal zien, wordt maandag 23 maart duidelijk. Dan wordt op het stadhuis in Dordrecht het programma van de eerste Koningsdag ‘nieuwe stijl’ officieel bekendgemaakt, meldt de gemeente Dordrecht woensdag.

Eerder onthulde RTL Nieuws al een aantal hoofdlijnen van het tot nu toe geheime programma. De grootste verandering is dat Willem-Alexander met zijn gezelschap geen wandeling door de stad maakt. In plaats daarvan zou hij vier markante Dordtse locaties bezoeken. Volgens RTL zullen de koning en koningin zich vanwege de veiligheid per auto, boot of bus door de stad verplaatsen.

Vorig jaar oktober kondigde Willem-Alexander al aan dat Koningsdag op een andere manier gevierd zal worden dan zijn moeder prinses Beatrix dat ruim dertig jaar deed.

 

Aldus VORSTEN.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.