Verbouwing SEH Dordwijk kan enige hinder geven

19 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Verbouwing SEH Dordwijk kan enige hinder geven

DORDRECHT - In verband met aanhoudende grote drukte in de acute zorg, gaat het Albert Schweitzer ziekenhuis de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) op de locatie Dordwijk verbouwen en uitbreiden. Tijdens de verbouwing gaat de zorg gewoon door. Het werk duurt van 23 maart tot 1 mei.

Er komen drie volwaardige behandelplekken met patiëntbewaking (hartmonitor e.d.) bij, op het bestaande aantal van twintig plekken. Met deze uitbreiding wil het ziekenhuis ruimte bieden aan het groeiende aantal patiënten en de wachttijden verminderen.

Een van de nieuwe behandelkamers komt in de huidige ‘triagekamer’ (de kamer waar patiënten bij binnenkomst worden beoordeeld). De nieuwe triagekamer wordt vervolgens gebouwd in een deel van de huidige wachtkamer, buiten het behandelgebied. Dit biedt voortaan de mogelijkheid om na triage (beoordeling) patiënten direct naar een behandelkamer door te sturen, of hen nog even in de wachtkamer te laten plaatsnemen wanneer het druk is en hun conditie dit toelaat. Dit brengt extra rust en overzicht op de afdeling.

Om toch voldoende wachtruimte te behouden, schuift de wachtkamer gedeeltelijk door naar de plek waar zich nu een toilet en een kamer voor een portier (niet in gebruik) bevinden. In een van de gangen wordt een toilet toegevoegd om het opgeheven toilet te compenseren. De ambulancesluis wordt anders ingericht, om een comfortabele en discrete overdracht van patiënten vanuit de ambulance mogelijk te maken.

Vijf weken lang zal er overlast  zijn voor medewerkers en patiënten. De zorg en alle processen gaan gewoon door. Het ziekenhuis voorziet dat nu en dan ‘een beetje improviseren’ nodig is. De SEH vraagt hiervoor begrip en hoopt dat de betere dienstverlening na 1 mei direct merkbaar zal zijn. Achter de schermen neemt het ziekenhuis nog tal van andere maatregelen om de doorstroming naar de verpleegafdelingen te verbeteren en zo de drukte op de SEH terug te dringen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.