Dordrecht vanaf vandaag de stad van Koningsdag nieuwe stijl

23 maart 2015
Dordrecht vanaf vandaag de stad van Koningsdag nieuwe stijl

DORDRECHT – Vanaf vandaag is Dordrecht de stad van de eerste Koningsdag nieuwe stijl. Op www.koningsdagindordrecht.nl staat het programma.  In het Stadhuis van Dordrecht is de aftrap van het programma. De media zijn vandaag maandag op vroeg begonnen met de eerste berichtgeving. In het ochtendprogramma van Wakker Nederland op NPO 2 waren de watergeuzen al even zichtbaar, die in juni 1572 in de stad kwamen. Hierdoor werd op 19 juli 1752 Dordrecht via de vrije statenvergadering de stad waar Oranje terug kwam in een machtspositie. Dit weekeinde konden vijfhonderd leden van de vereniging Dordrechts Museum al proeven tijdens een voorbezichtiging van het Hof van Nederland, het nieuwe belevingsmuseum dat 27 april wordt geopend door deKoning.

Mensen die op 27 april net als de Koning jarig zijn, verwachten ook iets. In elk geval hebben Dordtenaren van zestien jaar en ouder een brief gehad.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.