Vierde editie van 'Velvet Music Night' in Bibelot

17 februari 2015
Vierde editie van 'Velvet Music Night' in Bibelot

DORDRECHT - Velvet Music Dordrecht en Bibelot presenteren: Velvet Music Night, de Vierde editie met Team Me (No) en Aafke Romeijn (NL) op zondag 22-02-2015.

Wat is de Velvet Music Night? In samenwerking met poppodium Bibelot zal platenwinkel Velvet Music Dordrecht met enige regelmaat concerten organiseren van (nieuwe) artiesten die het verdienen in de spotlight gezet te worden. Qua stijl kan het alles zijn: pop, wereldmuziek, indie-rock, singer-songwriters, het maakt niet uit, zo lang het maar bijzonder en van hoge kwaliteit is. Het zijn per definitie artiesten waar Velvet Dordrecht achter staat en iets in ziet. De concerten zullen altijd plaatsvinden in één van de prachtige nieuwe zalen van Bibelot, en hebben een verlaagde entreeprijs voor Velvet Music Dordrecht-klanten.

Na eerdere edities met Sumie, The Sore Losers en Puggy is het nu tijd voor de vierde editie, en wel op zondag 22 februari. Aafke Romeijn en Team Me zullen dan hun opwachting maken in de Powerstage van Bibelot.

Team Me noemt zichzelf een zeskoppig indie-orkest. In thuisland Noorwegen won de band de Spellemannprisen voor debuutalbum ‘To The Treetops!’. Hierop luchtige popcomposities ondersteund door een gevarieerd instrumentarium en rijke, dynamische arrangementen. Een eclectische mix van licht en duister, orkestraal en elektronisch. De band heeft inmiddels over de hele wereld getourd, onder andere met The Wombats.

30 januari jl. kwam de langverwachte opvolger ‘’Blind as Night’’ uit in Nederland. In het kader van deze release tourt Team Me door Europa, en doet op Paradiso na alléén maar de gig in Bibelot als enige Nederlandse show.

Wat begon als een uitprobeersel van het opnemen van Aafke Romeijn’s pianodeuntjes, groeide binnen een paar maanden uit tot haar eerste album: 'Stella Must Die'. In het najaar van 2011 kwam de plaat uit, en belandde die meteen op de luisterpaal van 3voor12. Na een druk 2012 (een tour door de UK en een propvolle en succesvolle Popronde-tournee) stond 2013 in het teken van het tweede album genaamd ‘CHIN. IND. SPEC. REST.’. Met dit album brengt Aafke Romeijn je een flinke dosis Nederlandstalige electro. De set als support act voor Team Me zal een akoestische zijn.

Klanten van Velvet Music Dordrecht zullen gebruik kunnen maken van een speciale aktie om bij deze VMN aanwezig te zijn: de nieuwe cd van Team Me kost normaal €16,99, een los ticket voor deze show in Bibelot €10,50. Bij Velvet Music Dordrecht betaal je slechts €22,50 voor 1 ticket plus de cd ''Blind As Night''! Prima deal toch?

Deze aktieprijs geldt alléén bij Velvet Music Dordrecht aan de Vriesestraat 110 te Dordrecht.

Voorafgaand aan deze fraaie avond in Bibelot zullen de Nederlandse formaties Mister and Mississippi en Roosbeef instore-optredens komen geven in de winkel op de Vriesestraat te Dordrecht.

Mister and Mississippi hebben onlangs hun langverwachte tweede album ‘’We Only Part to Meet Again’’ uitgebracht, opnieuw bij V2 Records. De band begon als een schoolproject van de Herman Brood Academie. De naam van de band komt af van het gelijknamige lied van Irving Gordon uit 1951. Na het succes van hun titelloze debuut (jan.2013) en de vele optredens (o.m. in het Dolhuis en Lowlands) is de folkpop-band er opnieuw in geslaagd een prachtig album af te leveren.

De instore van Mister and Mississippi begint om 14.00 uur.

Om 15.30 uur is het dan de beurt aan Roosbeef om een intiem en klein optreden te geven tussen de platen en cd’s van Dordrecht’s enige platenzaak.

Het is na het winnen van de Grote Prijs van Nederland (categorie singer/songwriter) in 2005 hard gegaan met de band van Roos Reebergen  (Duiven, 1988). Na twee albums onder de naam Roosbeef, en twee samen met Torre Florim (frontman van De Staat) verscheen 16 februari Roosbeef’s nieuwe album ‘Kalf’. Na een succesvolle try-out in Bibelot van 6 februari jl. komt Roosbeef rond de klok van half 4 een aantal liedjes vertolken van haar album(s).

De toegang voor deze optredens is vanzelfsprekend gratis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.