Zeer succesvolle start bij Dordt Schoon

31 maart 2015 door Eva Baars

DORDRECHT -

Met een record aantal van ruim 30 acties is Dordt Schoon afgelopen zaterdag zeer succesvol van start gegaan. Nooit eerder zijn er zoveel aanmeldingen geweest voor Dordt Schoon. In bijna alle wijken van Dordrecht zijn enthousiaste vrijwilligers met de schoonmaakacties aan de slag gegaan.

Wethouder Rinette Reynvaan ging zaterdag in gesprek met de initiatiefnemers van acties van Dordt Schoon. Op de fiets bezocht ze o.a. de bewonersactie in Stadspolders, de actie van honk- en softbalvereniging Mampaey The Hawks in Reeland en de actie van bewonersvereniging Patersweg in Oud-Krispijn.

Opvallend aan de editie Dordt Schoon 2015 is dat de inwoners zo enthousiast worden dat er onderling afspraken worden gemaakt om op korte termijn weer samen een opruimbeurt te organiseren. Het blijft dus niet bij een eenmalige actie! We pakken het structureel op. Ook verschillende politieke partijen hebben de krachten gebundeld en hebben zich ingezet om van Dordrecht een schone(re) stad te maken.

Iedereen helpt mee

De actie die loopt van 28 maart tot 2 april. Komende week gaan flink wat inwoners van Dordrecht aan de slag voor een schone stad. Ook op de schoolpleinen gaat hard gewerkt worden; niet minder dan 8 scholen zetten zich in om het zwerfvuil van de schoolpleinen te verwijderen. De Gemiva SVG-groep Spoorzicht zal zich zelfs elke dag inzetten om Nieuw-Krispijn en de Vogelbuurt op te schonen.

Nog meedoen?

Ook al is Dordt Schoon van start gegaan, je kan alsnog aan de slag als Dordtse Doorpakker. Duurzaamheidscentrum Weizigt helpt hier graag bij. Kijk voor meer informatie over Dordt Schoon en de Dordtse Doorpakkers op onze site www.weizigt.nl.  

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor persvragen kunt u contact opnemen met Janine Schnaar via jd.schnaar@dordrecht.nl of telefoonnummer 078 - 770 4417.

Dordt Schoon is te vinden op:
www.weizigt.nl/dordt-schoon-2015

Twitter: @wijkendordrecht

Facebook: /Wijkendordrecht & /Dordtse-doorpakkers

Afzender:
Duurzaamheidscentrum Weizigt
Van Baerleplantsoen 30
3314 BH DORDRECHT

Website: www.weizigt.nl

Duurzaamheidscentrum Weizigt
Duurzaamheidscentrum Weizigt stimuleert het duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Door educatie, communicatie, recreatie en co creatie realiseert Weizigt gedragsverandering bij inwoners, het onderwijs, bedrijven en partners in Dordrecht en omgeving. Weizigt biedt ruim twee hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten en een professioneel educatief aanbod. Volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren en voor bedrijven en andere organisaties om bijeenkomsten te organiseren, elkaar te ontmoeten en kennis op te doen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.