Wethouder Reynvaan zet 350ste Dordtse Doorpakker in het zonnetje

01 april 2015 door Eva Baars
Wethouder Reynvaan zet 350ste Dordtse Doorpakker in het zonnetje

DORDRECHT - Woensdag 1 april bracht wethouder Rinette Reynvaan een bezoek aan de 350ste Dordtse Doorpakker, Esther Ekas-Kloens. Wethouder Reynvaan verraste de actieve inwoonster van Stadspolder met een presentje en ging met haar in gesprek over het afvalgrijpen.

Mevrouw Ekas-Kloens stoorde zich altijd al aan het vuil in haar woonomgeving. Toen hondje Tim in huis kwam en zij de advertentie met columnist Kees Thies, eigenaar van een hond en een afvalgrijper, in de krant zag, besloot zij zelf ook een grijper te halen. ‘Overdag spot ik de vervuilde plekken in mijn wijk en ’s avonds, als ik een wandeling maak met Tim, ruim ik het rondslingerende afval op.’ Ook haar kinderen van 15 en 8 jaar oud helpen regelmatig mee. Wethouder Reynvaan complimenteerde mevrouw Ekas-Kloens met haar inzet en enthousiasme en overhandigde haar een bos bloemen en een duurzaam cadeaupakketje. Ook benadrukte zij het belang van het groeiende aantal Dordtse Doorpakkers. ‘Hoe meer Dordtse Doorpakkers, hoe schoner de stad en hoe minder vuil er daarna ook weer op straat gegooid wordt.’

In Dordrecht zijn op dit moment 350 Dordtse Doorpakkers actief. Deze Dordtenaren ruimen het hele jaar door vrijwillig zwerfvuil op. De nieuwe campagne, “ ’n Schone stad.. je hebt het zelf in de hand! ”, ondersteunt de Dordtse Doorpakkers met handige tips, advies en gratis materialen om het ruimen van zwerfvuil gemakkelijker en leuker te maken. Alle informatie over Dordtse Doorpakkers en de nieuwe campagne, is te vinden op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.