Kronkelaar: ,,Klaagster over geluidsoverlast horecazaak kreeg vroeger 250 euro zwijggeld per maand"

01 april 2015

DORDRECHT -  Wonen boven een horecazaak levert altijd wel geluidsoverlast op, zo leert de Dordtse geschiedenis al vaker.  Momenteel speelt een zaak tussen een hurster, die volgens de omgevingsdienst terecht klaagt over teveel herrie uit de onder liggende horecazaak aan de Groenmarkt. Scheffer's Huiskamer was vroeger de naam en tegen die uitbaatster was al eens gewaarschuwd. Haar opvolgster moet al 10.000 euro betalen aan dwangsommen.

Columnist Kronkelaar bespreekt dat in Dordt Centraal, maar geeft aan een herrieprotest van klanten richting huurster - dat afgelopen weekeinde media aandacht kreeg - een nieuwe wending:

Volgens diezelfde clientèle klaagde ze toen niet, omdat de vorige eigenaar haar 250 euro per maand betaalde. Ik weet niet of je dat smartengeld of zwijggeld moet noemen en of dat zwart of wit werd uitbetaald, maar het zou een reden kunnen zijn dat er aanvankelijk niet over het café geklaagd werd en wellicht een reden dat de vorige eigenaar het daar voor gezien hield.

Tot zover Kronkelaar.

Zijn conclusie is dat wanneer je boven horeca gaat wonen, die bewust geluidsoverlast moet accepteren. Eerder speelde dat aan de Groenmarkt en aan het Groothoofd.

Tot nu toe is de klaagster niet naar buiten getreden. Volgens de regels zijn haar klachten over meer geluid van beneden dan toegestaan terecht.

De klanten van de zaak vinden toch dat zij niet zou moeten zeuren. Alleen formeel heeft de huurster wel gelijk aan haar kant.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.