Opnamestop en afbouw zorgcentrum Thureborgh

31 juli 2013
Opnamestop en afbouw zorgcentrum Thureborgh

DORDRECHT - Zorgcentrum Thureborgh, onderdeel van Het Spectrum, gaat in 2014 dicht. Het sterk verouderde pand biedt geen comfortabel woongenot meer voor bewoners. Er is inmiddels een opnamestop van kracht. Het Spectrum gaat voor de 66 bewoners van het zorgcentrum op zoek naar een passende nieuwe woonsituatie binnen de eigen locaties, De Prinsemarij, Vreedonk en De Sterrenlanden.

Het sterk verouderde huis en de politieke ontwikkelingen dwingen Het Spectrum tot dit besluit. Door de economische situatie moet het de zorgkosten nog verder beperken en invulling geven aan de politieke wens om wonen en zorg meer te scheiden. Mensen moeten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en de benodigde zorg aan huis krijgen.

Bijeenkomst
De sluiting van Thureborgh heeft mogelijk ook personele gevolgen. De komende weken stelt Het Spectrum een sociaal plan op. De verwachting is dat in het najaar hierover meer bekend is. Uitgangspunt is wel dat Het Spectrum op een goede wijze haar medewerkers helpt naar een passende nieuwe invulling binnen de organisatie of erbuiten. Tijdens een bijeenkomst zijn de medewerkers op de hoogte gebracht.

Wat er met Thureborgh uiteindelijk gaat gebeuren, is nog niet bekend. Op dit moment worden alle mogelijkheden, zoals sloop of het hergebruik van een deel van het gebouw, onderzocht.

De opnamestop van Thureborgh geldt niet voor Hospice De Patio dat aan het gebouw is gekoppeld. Daar gaan de opnames gewoon door.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.