Verzorgingshuis voortaan onderkomen studenten: Het Spectrum verkoopt Thureborgh aan Livable

01 april 2015 door Hennie van der Zouw
Verzorgingshuis voortaan onderkomen studenten: Het Spectrum verkoopt Thureborgh aan Livable

DORDRECHT -  Stichting Het Spectrum heeft per 1 april het pand Thureborgh verkocht aan Livable, een organisatie die woonruimte aanbiedt aan studenten. In het gebouw blijven nog wel Hospice De Patio en enkele kantoorruimtes van Het Spectrum gevestigd.
 
Het Spectrum sloot vorig jaar zomer de deuren van zorgcentrum Thureborgh. Na 50 jaar kwam een einde aan de functie van het verzorgingshuis. Omdat het pand – gedurende de afbouw van zorg – steeds verder leeg kwam te staan, schakelde Het Spectrum al de organisatie Livable in voor het leegstandsbeheer.

Verkoop
Gedurende de sluitingsperiode en erna is gezocht naar mogelijkheden voor het pand. Het Spectrum heeft namelijk niet de financiële middelen om Thureborgh zelf te onderhouden en te exploiteren.

Uiteindelijk is besloten het pand te verkopen. De benodigde bestemmingswijziging is in maart goedgekeurd door burgemeester en wethouders en enkele commissies, waarna Het Spectrum kon overgaan tot de daadwerkelijke verkoop van het pand aan Livable.

“Een memorabel moment. Heel bijzonder om na meer dan vijftig jaar trouwe dienst een werkelijk stuk van Het Spectrum te verkopen. Toch voelt het goed, want we hebben een karakteristiek gebouw kunnen behouden voor Dordrecht. We kijken terug op een opbeurende samenwerking met de gemeente waardoor er voortaan studenten wonen die van maatschappelijke waarde kunnen zijn”, aldus Jorn Nierstrasz, bestuurder van Het Spectrum.
 
De Prinsemarij
Voor de bewoners van de aanleunwoningen van Het Spectrum aan de Weizigtweg en Mauritsweg verandert er niet veel. Zij kunnen terecht in De Prinsemarij voor alle bekende dienstverlening, zoals een restaurant, bibliotheek, activiteiten en zorgondersteuning.

Foto-bijschrift:
Van links naar rechts: Carmen Salomons van Livable, bestuurder van Het Spectrum Jorn Nierstrasz en Dennis Cleef van Livable na de ondertekening van het eigenaarswisseling van Thureborgh. (Foto: © Het Spectrum)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.