Lezingen en muziek 70 jaar na bevrijding

02 april 2015 door Hennie van der Zouw
Lezingen en muziek 70 jaar na bevrijding

DORDRECHT - Het Bestuur van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht vermeldt het volgende bericht in haar nieuwsbrief: Lezingen en muziek 70 jaar na bevrijding

Bonhoeffer in de Trinitatiskapel Dordrecht 17 april 2015
Opstaan tegen onrecht, dat is wat Dietrich Bonhoeffer [1906-1945] deed als Duits theoloog in zijn verzet tegen Adolf Hitler in Nazi Duitsland. Dat kostte hem vlak voor de bevrijding zijn leven. Zijn gedachtengoed leeft voort en heeft grote invloed tot op de dag van vandaag.
 
Prof. dr. Edward van ’t Slot, predikant te Zwolle en bijzonder hoogleraar voor systematische theologie en 21e eeuwse ecclesiologie , verzorgt op vrijdag 17 april 2015 een lezing hierover in de Trinitatiskapel Dordrecht.

Het geheel wordt afgewisseld met muziek uit de tijd van Bonhoeffer op de vleugel uitgevoerd door Boudewijn Zwart beiaardier van o.a. de Grote Kerk van Dordrecht.
 
De Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 20-22 is open vanaf 19.30 uur en de toegang is vrij. Iedereen is hartelijk welkom en er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.
 
De avond wordt georganiseerd door het Reformatie Instituut Dordrecht (RID) en op hun website www.reformatieinstituutdordrecht.nl, vindt u nadere informatie hierover.
 
N.b.: Systematische theologie is de onderverdeling van de godsgeleerdheid (theologie) in systemen (raamwerken), die de diverse gebieden van de theologie verklaren. Ecclesiologie is het denken over het begrip kerk binnen de kerkleer.

Het Requiem van Mozart in en rond de Grote Kerk op 1, 2 en 4 mei 2015
Rob Landman geeft op vrijdag 1 mei 2015 een lezing over het Requiem van Mozart in de torenhal van de Grote kerk . Deze lezing begint om 20:00 uur. Op zaterdag 2 mei speelt beiaardier Gideon Bodden op de beiaard van de Grote Kerk werken van Mozart in aanloop tot de uitvoering van de Requiem van Mozart, dat op maandag 4 mei 2015 om 20.45 uur wordt uitgevoerd in de Grote Kerk te Dordrecht door de Merwe’s Oratorium Vereniging

De toegang van deze activiteiten op 1, 2 en 4 mei 2015 is vrij. Iedereen is van harte welkom.
 
Bestuur Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.