Na EK Shorttrack, ook EK HipHop in Dordrecht

07 april 2015 door Hennie van der Zouw
Na EK Shorttrack, ook EK HipHop in Dordrecht

DORDRECHT - Sportboulevard Dordrecht is in mei decor voor Europese Kampioenschappen HipHop en Fitness.
Het succes van het EK Shorttrack begin februari dit jaar galmt nog na in Dordrecht. Veel tijd om bij te komen heeft de stad niet, met het EK HipHop en Fitness voor de deur. Van 12 tot en met 16 mei is Dordrecht wederom hosting city voor een prestigieus Europees Kampioenschap vol actie en spectaculaire prestaties op top niveau.

Driejarige overeenkomst
De organisatie van het EK, in handen van MediaLab010 i.s.m. iCreat, heeft als ambitie gesteld het beste FISAF EK ooit te organiseren. Maikel Olie , eigenaar iCreat: ‘We hebben een overeenkomst voor drie jaren getekend met FISAF International. In deze tijd kunnen we gaan bouwen aan de (naams)bekendheid van het EK en de verschillende sporten die deze kampioenschappen herbergt. We hebben als ambitie een win-win-win situatie te creëren met onze aanpak waar de bond, de sport en het publiek beter van wordt. Hoe? Dat is te zien in mei’

‘Show your Moves’ activeert
‘De eerste editie hebben we als doel bezoekers, deelnemers te enthousiasmeren om betrokken te zijn bij het event. Hiervoor lanceren we onder andere de campagne ‘show your moves’ waarbij de doelgroep jeugd getriggerd wordt hun eigen beste dansmoves op ons platform te zetten. HipHop ambassadeurs Andreas Mindz (finalist Everybody Dance Now 2014) en Chilton Galimo (Huidige wereldkampioen 1-1 battle) bepalen welke 20 inzendingen echt deel mogen nemen aan de 1-1 battles tijdens het EK!’ Vertellen Edwin Rensen en Richard de Knegt van MediaLab010.

Hoog niveau zorgt voor spektakel
De Europese Kampioenschappen HipHop en Fitness zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen van bond FISAF International. De bond waar zowel Fitness, aerobics en HipHop ondergebracht zijn als kernsporten. Met meer dan 20 lid-landen en jaarlijkse Nationale competities zal het EK rond de 800 deelnemers verwachten. Ook Nederland is lid van de bond en organiseert Nationale kampioenschappen. ‘Het niveau van de dansers wordt steeds hoger, we zullen in deze thuiswedstrijd pure strijd gaan ervaren op het podium. Het publiek zal getrakteerd worden op spektakel, dat is één ding dat vast staat!’ aldus Frans van Gent, president FISAF NL.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.