Rotonde Groenezoom in zomervakantie heringericht

07 april 2015 door Hennie van der Zouw
Rotonde Groenezoom in zomervakantie heringericht

DORDRECHT - In de zomervakantie wordt de rotonde aan de Groenezoom heringericht. De rotonde wordt veiliger gemaakt voor auto- en fietsverkeer. De nieuwe inrichting is ontworpen in samenspraak met de fietsersbond. Op 14 april is er een inloopavond met informatie voor geïnteresseerden.

Rotonde Groenezoom
De rotonde aan de Groenezoom wordt veel gebruikt door bewoners uit Oudelandshoek en Vissershoek. De gemeente Dordrecht is al enkele jaren in gesprek over een aanpassing van deze rotonde, omdat er regelmatig onveilige situaties zijn tussen het auto- en fietsverkeer.

In 2013 zijn ontwerpen besproken waarin auto’s en fietsen van elkaar gescheiden werden door een ongelijkvloerse kruising. Ontwerpen voor een oplossing met een brug of een tunnel bleken erg kostbaar. Er zijn  meer onveilige situaties in de stad, die door de hoge kosten van deze ontwerpen voorlopig niet aangepakt zouden kunnen worden. Daarom is een nieuw ontwerp gemaakt. Daarbij blijft de oplossing gelijkvloers, maar wordt de rotonde wel aangepast.

Wat gaat er gebeuren
De gehele rotonde wordt opnieuw ingericht. De veiligheid wordt vergroot door de snelheid van auto’s en fietsers op de rotonde te verlagen en het zicht op elkaar te vergroten.
De rijweg van de rotonde voor autoverkeer wordt kleiner, waardoor de bochten korter worden en een lagere snelheid nodig is. Aan de kant van het Wellantcollege komen snelheidverlagende maatregelen voor fietsverkeer. De afstand tussen autoverkeer op de rotonde en de kruisende fietspaden wordt groter, waardoor automobilisten en fietsers elkaar beter zien. De fietspaden komen bij de kruisingen met het autoverkeer verhoogd  te liggen en er komen voetgangersoversteekplaatsen met zebramarkering. In de Chico Mendesring, voor de oversteek naar het Wellantcollege, komen twee busdrempels.

Planning
De werkzaamheden vinden plaats in de zomer van 2015 in de schoolvakanties, dus tussen 13 juli en 21 augustus. Ze nemen in totaal ongeveer 2 weken in beslag. Half juni wordt bekend wanneer de uitvoering precies plaatsvindt. Dan is de aanbesteding van het werk gereed is en de aannemer bekend. Tijdens de werkzaamheden wordt de rotonde voor een deel afgesloten. Er zijn dan omleidingsroutes.

Uitnodiging inloopavond
Het ontwerp en de werkzaamheden worden uitgebreid toegelicht tijdens een inloopavond. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op dinsdag 14 april tussen19.00 en 20.30 uur op het Wellantcollege, Chico Mendesring 825.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.