CFV kent Woonbron A1-status toe

13 augustus 2012
CFV kent Woonbron A1-status toe

DORDRECHT -Het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) heeft Woonbron wederom de A1-status toegekend. Dit betekent dat de voorgenomen activiteiten van Woonbron in financieel opzicht passen bij de vermogenspositie van de corporatie. Het CFV beoordeelt jaarlijks voor de minister de vermogenspositie van alle corporaties en zet dit af tegen hun volkshuisvestelijke activiteiten en investeringen. Het CFV kijkt hiervoor naar de begroting voor de komende vier jaar. De A1-status is de hoogste status die het CFV verstrekt.

Voor Woonbron betekent het oordeel van het CFV positieve bevestiging van haar strategisch  financiële beleid zo licht Johan Over de Vest, vicevoorzitter Raad van Bestuur, toe: “In het continuïteitsoordeel van het CFV is onder meer rekening gehouden met de invoering van de huurtoeslagheffing in 2014. We weten dat deze heffing er aan komt en hebben dan ook niet stil gezeten maar gewerkt aan oplossingen.”

De benodigde vermogensruimte voor staand beleid en voor de risicobuffers is uitgebreid geanalyseerd en er is actie op ondernomen. Over de Vest: “ICR-sturing is de norm geworden. Ook met het aanleggen van een zogenaamde ‘oorlogskas’ is gestart. Aan het verbeteren van de financiële ratio’s wordt gewerkt door nog meer te sturen op doelmatigheid gelet op de onzekerheid op de financiële markten.

Doordat we tien jaar geleden met Te Woon zijn gestart, waarbij de klant zelf bepaalt of hij huurt of koopt, plukken we nu de vruchten. Kopen onder voorwaarden blijkt zeer gewaardeerd door vooral de startende koper. Woonbron is transactiegericht en dat heeft zich uitbetaald in aanzienlijke aantallen verkopen. Mede hierdoor kon het investeringsprogramma nog grotendeels worden uitgevoerd. En dat is ook de verwachting voor de komende jaren.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.