Gemeente Dordrecht presenteert op eigen website actuele activiteiten van de wethouders

10 april 2015

DORDRECHT -  De zogeheten actuele activiteiten van leden van het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht zijn te vinden op de site van de gemeente Dordrecht. Niet alle openingen halen de agenda, maar het geeft wel een beeld waar de wethouders te vinden zijn.

 

 

Zaterdag 11 april: Multiculturele markt

Wethouder Reynvaan bezoekt zaterdag tussen 12.00 uur en 13.30 uur de Multiculturele markt in Oud-Krispijn op het J. Heveplein en N. Beetsplein. Het thema is ‘Oud-Krispijn alle culturen bijeen’.
 

Zaterdag 11 april 15.00 uur: opening expositie  in het licht van de Biesbosch (up date)

Zestien Dordtse kunstenaars exposeren samen bij hoveniersbedrijf en beeldhouwshop De Biesbosch aan de Zuidbuitenpolderse. De expositie onder de titel ‘In het licht van de Biesbosch’ wordt op 11 april geopend door de wethouders Rinette Reynvaan (Dordrecht) en René Molenaar (Veere). Om 13.00 uur zal wethouder Van den Burgt  zal zijn collega ontvangen in de Grote Kerk. Ook het Zeeuws archief zal in de persoon van Peter Blom naar Dordrecht reizen om te worden ontvangen door Marco Westland van Dordt in Stoom. Immers: in 2016 is het weer een Dordt in stoom jaar.


Zaterdag 11 april 12.00 uur: multiculturele markt

Wethouder Reynvaan bezoekt zaterdag 11 april tussen 12.00 uur en 13.30 uur de Multiculturele markt in Oud-Krispijn op het J. Heveplein en N. Beetsplein. Het thema is ‘Oud-Krispijn alle culturen bijeen’.


Maandag 13 april 14.00 uur: ingebruikname elektrische auto Dordtse Kil III

Parkmanagement ParkTrust krijgt voor de ondernemers van Dordtse Kil III gratis gedurende 14 dagen de beschikking over een 100 % elektrisch voertuig, een Renault Zoë. Het doel is om de ondernemers en werknemers van bedrijventerrein Kil III te laten ervaren dat elektrisch rijden een goed alternatief is voor andere vormen van brandstofgebruik. De auto wordt beschikbaar gesteld door Renault. Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) is om 14.00 uur aanwezig bij de ingebruikname.

Locatie: Kantoor ParkTrust, Jade 208


Woensdag 15 april 20.00 uur: Duurzaamheidscafé

Het Platform Duurzaamheid Dordrecht organiseert meerdere keren per jaar een Duurzaamheidscafé. Het volgende staat gepland op woensdag 15 april 2015, georganiseerd door Drechtse Stromen. Het draait deze avond om het energielabel en energiebesparing. Er zijn diverse sprekers. Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) gaat in op de stand van zaken van het energielabel in Dordrecht. Het programma begint om 20.00 uur.

Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30

Donderdag 16 april 11.30 uur: planten Eucalyptusboom

Samen met een kwekerij uit Glimmen en de universiteit van Wisconsin (USA) test de gemeente welke boomsoorten goed bruikbaar zijn in de openbare ruimte van Dordrecht. Eerder zijn iepen geplaatst. Wethouder Reynvaan plant donderdag 16 april om 11.30 uur een Eucalyptus (oorspronkelijk uit Australië) op de Kerkeplaat 3.

 

Donderdag 16 april 16.00 uur: Beyond Data Event

Het vijfde Nationaal Congres Open Data vindt plaats op 16 april 2015 te Eindhoven en heeft als titel Beyond Data. Wethouder Van der Linden geeft om 16.00 uur een introductie over ‘Open data in Dordrecht’. Het hele programma is te vinden op http://www.smart-circle.org/beyonddata/program/.

Locatie: Parktheater, Theaterpad 1, 5615 EN Eindhoven

 

Donderdag 16 april 17.00 uur: opening Helpende Handen Dubbeldam

Het wijkleerbedrijf Helpende Handen is al enkele jaren succesvol in Sterrenburg. Daarom is besloten dit project ook op te zetten in de wijk Dubbeldam. De wethouders Karin Lambrechts en Bert van de Burgt openen de Dubbeldamse vestiging officieel op donderdag 16 april om 17.00 uur in het Parkhuis aan de Haaswijkweg 69a te Dubbeldam.

 

Zaterdag 18 april 19.00 uur: prijsuitreiking Regionale Scouting Wedstrijd
Scouting Wedstrijd wordt ieder jaar gehouden waarbij steeds een andere groep uit de regio gastheer is. Tijdens de wedstrijden moeten de scouts in de leeftijdsgroep van 11 -15 jaar hun scoutingsvaardigheden meten met andere scoutinggroepen. Wethouder Bert van de Burgt verzorgt om 19.00 uur de prijsuitreiking.

Locatie: Het terrein van Jeugddorp bij scoutinggroep “Thomas

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.