Succesvolle editie van ‘Initiatief zoekt Nemer’ Dordrecht West

10 april 2015 door Hennie van der Zouw
Succesvolle editie van ‘Initiatief zoekt Nemer’ Dordrecht West

DORDRECHT - Een samenkomst van diverse partijen uit de wijken vormen een krachtig netwerk

De netwerkbijeenkomst ‘Initiatief zoekt Nemer’ op donderdag 9 april in de Buitenwacht bruiste van inspiratie. Vier wijkinitiatieven presenteerden zichzelf aan het publiek, om aandacht te vragen bij het realiseren van hun idee of droom. Ook was er een Rotterdamse gastspreker met een mooi verhaal van een succesvol project genaamd ‘Uit Je Eigen Stad’. Dit alles ter inspiratie voor onze mooie stad Dordrecht en de wijken Crabbehof, Oud en Nieuw Krispijn en Wielwijk.

Mooie ideeën en inspirerende initiatieven
Wethouder Rinette Reynvaan gaf de aftrap van een bruisend programma. Er waren vier wijkinitiatieven die zich presenteerden om medestanders te zoeken die hun project mogelijk of sterker kunnen maken. Het &U Meidenproject heeft tot doel om meiden sterker en zekerder te maken in hun zelfbeeld en multiculturele identiteit om zo een goede positie in de maatschappij te vinden.

Het project Groeituinen aan de Patersweg heeft het plan om een streekmarkt te organiseren met Dordtse producten. E-wheels vervoer is een project met elektrische shuttles die korte ritjes door de wijk maken en tegen laag tarief beschikbaar zijn voor iedereen. Het project bevordert de werkgelegenheid en duurzame manier van mobiliteit in de wijken. De Andreaskerk in Wielwijk werkt samen met diverse instanties in de wijk. Ze organiseren activiteiten in de wijk met als doel om mensen met elkaar in contact te brengen en mensen die het in sociaal en financieel opzicht moeilijk hebben te ondersteunen. Na afloop werd er volop genetwerkt door de aanwezige bewoners(groepen), ondernemers en organisaties.

Neem initiatief en maak iets moois van je eigen stad of wijk!
Bovenstaande wijkinitiatieven zoeken lokale partners om hun plan samen mee op te zetten en/of uit te voeren. Dit kan in de vorm van energie geven, contacten aanbieden, meewerken of meedenken. Iedereen die meer wil weten over deze initiatieven, wil ondersteunen, sponsoren of anderszins iets bijdragen kan contact opnemen met het Initiatiefteam Dordt-West.

Dit team organiseert een aantal keer per jaar de netwerkbijeenkomst ‘Initiatief zoekt Nemer’ en geeft advies bij het realiseren van wijkinitiatieven. Wil je ook uitgenodigd worden voor de bijeenkomsten “Initiatief zoekt Nemer”? Heb je een goed idee of initiatief waar je advies bij nodig hebt? Of heb je andere vragen, neem dan ook contact op met één van de leden van het team: Mariska Wagner, Vivian Brokerhof en Jan-Dirk Costeris via telefoonnummers 06-20634773 / 06-53230699 of via de mail m.wagner@crabbehof.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.