Pier Eringa te gast in Dordtse Dialogen

13 april 2015 door Hennie van der Zouw
Pier Eringa te gast in Dordtse Dialogen

DORDRECHT - Tot voor kort was Pier Eringa voorzitter van de raad van bestuur van het  Albert Schweitzer Ziekenhuis.  In het TV Dordrecht programma 'Dordtse Dialogen' gaat Pier Eringa in gesprek met Bert den Boer over zijn uitgebreide carrière. De geboren Fries startte die loopbaan bij de politieacademie. Daarna werd hij onder meer gemeentesecretaris en bestuurder bij de NS.

In de zes jaar dat hij voor het ASZ werkte, zorgde Eringa ervoor dat het ziekenhuis op de eerste plaats in de landelijke ranglijst terecht kwam. En daar is hij trots op.

"Toen ik kwam werken bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis werd het aangeduid als Aller Slechtste Ziekenhuis. Toen dacht ik, hier moet wat gebeuren. Nu ga ik weg en krijg ik kaarten van huisartsen en anderen die zeggen 'we hebben geloof en vertrouwen in ons ziekenhuis. Er gaan ongetwijfeld ook dingen niet goed, maar het ziekenhuis staat er goed op.' En dat is het mooiste dat je kunt hebben."

Eringa is per 1 april begonnen als president-directeur bij ProRail.
De uitzending met hem is te zien op maandag 13 april  en maandag 20 april vanaf 18.00 uur en wordt ieder uur herhaald.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.