Weizigt viert het voorjaar met het scheren van de schapen

15 april 2015 door Eva Baars
Weizigt viert het voorjaar met het scheren van de schapen

DORDRECHT - Woensdag 22 april worden traditiegetrouw de schapen van Stadsboerderij Weizigt geschoren. Naast het scheren kunnen bezoekers ook deelnemen aan allerlei activiteiten en spelletjes. Het thema van de feestelijkheid is ‘Cowboys en Indianen’ en iedereen, jong én oud, wordt dan ook gevraagd verkleed naar de Stadsboerderij te komen.

Als de schapen hun dikke wintervacht kwijtraken, is het voorjaar officieel begonnen. Stadsboerderij Weizigt viert het nieuwe seizoen met een feestelijke middag vol activiteiten. De medewerkers van de Stadsboerderij laten zien hoe de schapen geschoren worden en geven een demonstratie longeren met de paarden. Daarnaast kunnen de bezoekers deelnemen aan allerlei Oud Hollandse spelletjes en aan het einde van de middag knuffelen met de konijnen en de kippen. Stadsboerderij Weizigt waant zich die middag even in het Wilde Westen van vroeger en vraagt alle bezoekers dan ook om zich te verkleden als een echte cowboy of indiaan.

De activiteiten starten om 13.00 uur en duren tot 17.00 uur. Vanaf 13.30 uur worden elk uur een aantal schapen geschoren. Toegang tot de activiteiten is gratis. Voor meer informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt en haar activiteiten kijk je op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.