Kerken open voor Oranjepubliek op Koningsdag

15 april 2015 door Hennie van der Zouw
Kerken open voor Oranjepubliek op Koningsdag

DORDRECHT - Toen de Koning aankondigde 27 april Koningsdag in Dordrecht te willen vieren, ontstond er binnen verschillende Dordtse kerken het idee hier feestelijk op in te haken. Via het platform Raad van Kerken Dordrecht werd een gezamenlijke bijeenkomst belegd om te brainstormen over de plannen. De kerken in de binnenstad besloten gastvrij de deuren te openen voor het oranjepubliek en mensen de mogelijkheid te geven in de kerk het bezoek van de Koning te volgen: Dordt Open Kerk.

In totaal acht locaties doen mee aan Dordt Open Kerk. De kerken zijn open voor bezichtiging, mensen kunnen er een kopje koffie drinken, het Dordts Koningsbrood proeven en op diverse plekken staan TV-schermen waarop de live-uitzending van Koningsdag te volgen is.  Daarnaast is er een speciale Koningsdag worship&praise door de HopeAlive Band op de Vriesestraat.

Het Platform Raad van Kerken staat in een traditie van bijna vijftig jaar in Dordrecht.  De kerndoelstelling is altijd gelijk gebleven: mensen uit verschillende kerkelijke richtingen met elkaar in contact brengen.  Daarnaast wil het Platform de zichtbaarheid van de kerken  in de samenleving bevorderen en  ontwikkelingen  in stad en samenleving onder de aandacht van de kerken brengen.

Zie hier de flyer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.