Uitgifte van nieuwe zelfbouwkavels met uitzicht op de Merwede

22 april 2015 door Hennie van der Zouw
Uitgifte van nieuwe zelfbouwkavels met uitzicht op de Merwede

DORDRECHT - Dordrecht geeft op zaterdag 6 juni nieuwe kavels voor zelfbouw uit op Stadswerven. De grond ligt aan de kant van de rivier Merwede vlakbij de eerste zelfbouwlocatie en bij de plek waar projectontwikkelaar OCW nu woningen bouwt.

Er is keuze uit grond voor stadswoningen en vrijstaande woningen. De kavels die evenwijdig aan de Merwede liggen, worden verkocht in een flexibele maat in stroken van 60 cm breed. Hier kunnen zelfbouwers herenhuizen bouwen met vier woonlagen. De huizen liggen iets verhoogd waardoor er de mogelijkheid is van een Delfts stoepje. Op één hoek is de bouw van een woning met achterhuis mogelijk, ideaal voor wie een praktijk aan huis wil beginnen of voor zelfbouwers die dichtbij hun ouders mantelzorg verlenen.

Haaks op de Merwede biedt de gemeente grond aan voor circa 7 rijwoningen. Zelfbouwers kunnen zelf bepalen of ze kiezen voor 2 of 3 bouwlagen met kap, of 3 tot 4 bouwlagen zonder. Verder biedt het project kavels voor 3 vrijstaande en 3 geschakelde (in de breedte geplaatste) woningen. Deze zes huizen vormen samen een hofje. De prijs van de grond varieert van € 605,- tot € 798,- per vierkante meter.

Culturele kwartier
De kavels maken deel uit van de nieuwe wijk Stadswerven, een wijk in opbouw die in het verlengde ligt van de Dordtse binnenstad. De wijk ligt in het nieuwe culturele kwartier dat wordt gevormd door onder meer het Energiehuis, Villa Augustus, Schouwburg Kunstmin en de toekomstige bioscoop. Een voetgangers- en fietsbrug verbindt de wijk straks direct met het centrum.

Zelfbouw
Voor elke kavel is een paspoort opgesteld dat aangeeft wat er mogelijk is en waarmee zelfbouwers rekening moeten houden. De paspoorten zijn te downloaden op www.dordtseruimte.nl. Deze website geeft uitgebreid informatie over zelfbouw in Dordrecht.
Op Stadswerven is al eerder grond uitgegeven voor zelfbouw. Aan de zuidkant ontwikkelen 20 zelfbouwers het huis van hun dromen. Vijf van die huizen zijn waterwoningen. Vlakbij bouwt projectontwikkelaar OCW de eerste 24 woningen. OCW is intussen ook een tweede verkoopronde gestart.

Informatieavonden
De uitgifte van de nieuwe kavels start op zaterdag 6 juni om 9.00 uur bij DordtYart volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Op maandag 11 mei en woensdag 20 mei zijn er informatieavonden voor geïnteresseerden. Via www.dordtseruimte.nl kunnen bezoekers zich aanmelden.

Dordrecht en zelfbouw
Dordrecht heeft de afgelopen 50 jaar de stad ontwikkeld met grote ontwikkelaars. Dat gaat nu anders. Dordrecht wil op een nieuwe, meer kleinschalige wijze werken aan de ontwikkeling van de stad. Ruimte geven voor zelfbouw is een van de nieuwe initiatieven binnen het project Dordtse Ruimte. Behalve op Stadswerven zijn er inmiddels zelfbouwers aan de slag in de binnenstad (Vest) en in Stadspolder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.