Alle media kleuren Dordrecht de komende dagen op weg naar Koningsdag 27 april steeds meer Oranje

23 april 2015
Alle media kleuren Dordrecht de komende dagen op weg naar Koningsdag 27 april steeds meer Oranje

DORDRECHT – De landelijke en regionale media richten de blik steeds meer op Dordrecht op weg naar de eerste Koningsdag nieuwe stijl op maandag 27 april.  Ook het dagblad voor Dordrecht - AD De Dordtenaar - brengt elke dag bekenen (verrassend) nieuws. Het eigen oranje-team verkeert al vanaf oktober in Koninklijke stemming om het laatste nieuws als eerste informatiedrager te brengen.

Het land weet ook waar Dordrecht ligt:

De NOS tv bouwt volgens een vast draaiboek alle verbindingen op met veel kabels door de binnenstad en een studio bij het Groothoofd met zicht op het eerste programma onderdeel: De Grande Parade. Op het water bij Groothoofd.

Op Nederland 1 is de vertrouwde oranje-uitzending, die mag rekenen op miljoenen kijkers. Om 10. 45 uur begint het programma dat de gehele Koninklijke route in beeld zal volgen. Astrid Kersseboom doet wederom de vertrouwde presentatie.

Namens de Koningsdag-organisatie zal AD/De Dordtenaar columnist Kees Thies vanaf de kade commentaar geven aan het Koninklijk gezelschap en het publiek dat een plek heeft weten te vinden.

Kees Thies neemt al weken alle draaiboeken door om de luisteraars precies te kunnen vertellen wat langs vaart. Zijn krant bracht het nieuws met gepaste trots als een eervolle taak, die zijn positie als columnist van de krant benadrukt.

De Ark van Noach zal voor een ieder een opvallend object zijn, maar de leden van het koor Praise Him mogen uit veiligheidsoverwegingen toch niet mee varen.

De omroepen komen op de nieuwszender NPO 1 vanaf locatie Dordrecht om 9 uur in de lucht. Daarover is het volgende persbericht uitgegeven:

Publieke nieuwszender doet rechtstreeks verslag van vernieuwde Koningsdag

Op maandag 27 april brengt NPO Radio 1 de luisteraars een uitgebreid verslag van de viering van Koningsdag nieuwe stijl van koning Willem Alexander en koningin Maxima. 

Vanuit het historische centrum van Dordrecht verslaat de publieke nieuwszender de aankomst van de Koninklijke familie en volgen de verslaggevers het feestelijke programma op de voet.

Dordts Genoegen

Van 09.00 tot 14.00 uur presenteren Jeroen Snel, Ghislaine Plag en Elles de Bruin in het restaurant ‘Dordts Genoegen’ de feestelijke Koningsdag-uitzending op NPO Radio 1, met uitzicht op het Scheffersplein. Bezoekers zijn welkom in de radiostudio, waar de band Radio Days voor live muziek zorgt.

Gasten zijn ondermeer de bekende Dordtenaar Hans Berrevoets, Vorsten-redacteur Rick Evers, Oranje-biograaf Dorine Hermans. 

Oranjekwis 

In de uitzending is ook ruimte voor discussie: jongeren met verschillende opvattingen over het Koningshuis vertellen of en hoe de nationale feestdag bij hen in de smaak valt. En ze gaan met elkaar in discussie over de vraag in hoeverre Koningsdag 2015 echt vernieuwend is te noemen? In de Oranjekwis nemen Koningshuis-kenners het tegen elkaar op.

De live uitzending van NPO Radio1 op Koningsdag is een gezamenlijke uitzending van de KRO-NCRV, EO, Omroep Max en de NOS.

* Dordtenaar Antoin Peeters van RTL nieuws wandelt met Jeroen Snel (NPO 1 en TV Blauw Bloed) door de stad om de kijkers voor aanstaande zaterdag alvast een voorproefje te geven. Blauw Bloed op Nederland 2 over  de Koninklijke stad met de Koninklijk huisverslaggever uit Dordrecht.

  • RTV Rijnmond en RTV Dordrecht werken samen, waar mogelijk, maar varen ook een eigen koers.  Zaterdag van 11 tot 1 uur is er op radio RTV Dordrecht een live uitzending van studio de Witt uit de Centrale Bibliotheek aan de Groenmarkt. Voor Rijnmond TV brengt Sanne Teyn al weken Oranjenieuws. Voor de radio wordt met een team 93,4 FM ook oranje gekleurd.
  • Radio 5 laat vanaf 7 uur in de ochtend de gehele dag de correspondenten aan uit gehele land aan het woord van Plein 5. Hans Berrevoets zal als correspondent Dordrecht de eerste keer te horen zijn rond half 9.
  • Dordtenaar Victor Deconinck gaat voor 1 vandaag (maandag na het journaal) de stad door om juist locaties in beeld te brengen, die de Koning op zijn toch door Dordrecht niet te zien krijgt.

Klik hier voor het volledige programma van Koningsdag.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.