Koningsspelen in Dordrecht voor leerlingen van 35 Dordtse Basisscholen

23 april 2015 door Hennie van der Zouw
Koningsspelen in Dordrecht voor leerlingen van 35 Dordtse Basisscholen

DORDRECHT - De Koningsspelen vinden op de vrijdag voor Koningsdag plaats en zijn een prachtige sportieve opwarming. Het landelijke initiatief kent inmiddels alweer de derde editie. Zo’n 8000 kinderen en 700 leerkrachten van 35 Dordtse basisscholen doen mee. De meeste scholen starten de dag met een Koningsontbijt, gevolgd door de Koningssportdag. De invulling van deze sportieve en actieve dag is per school verschillend.
 
Diverse Dordtse sportverenigingen zijn actief om het sportieve gedeelte vorm te geven. Ruim 30 studenten van Da Vinci Sport & Bewegen zijn actief om scholen hierbij te ondersteunen. Er zijn scholen die de dag organiseren op en rondom hun school, maar er zijn ook scholen die hiervoor speciaal naar een sportaccommodatie gaan. Het College van B&W zal ook dit jaar weer verspreid over enkele scholen aanwezig zijn om de Koningsspelen mee te maken. Zo zal burgemeester Brok naar de Mariaschool gaan.
 
Warming-up Koningsspelen
In het kader van ‘Dordt Sport kleurt oranje” heeft het Sportbedrijf Dordrecht dit jaar een speciale ondersteuning in het voortraject van de Koningsspelen aangeboden: de Warming-up. 22 Dordtse basisscholen hebben hieraan deelgenomen. Voor de groepen 1 tot en met 4 werd een pakket beschikbaar gesteld waarmee juffen en meesters hun leerlingen gedurende de maand alvast konden enthousiasmeren voor de Koningsspelen. Het bestond onder andere uit sportverhaaltjes en -filmpjes met Dordt Sport-mascotte Luuk in de hoofdrol.

Voor de groepen 5 tot en met 8 lag de focus op het jaarlijkse Koningsspelen-dansje van Kinderen voor Kinderen, dit jaar met als titel ‘Energie’. Scholen werden uitgedaagd om met een groep van 16 kinderen dit dansje tot in perfectie te oefenen. Op 10 april vonden de audities plaats en uiteindelijk hebben de kinderen van de J.F. Kennedyschool de wedstrijd gewonnen. Deze groep mag tijdens Koningsdag live optreden voor de Koning! Om dit goed te kunnen uitvoeren werken ze onder begeleiding van Stichting ToBe toe naar dit geweldige hoogtepunt.

Crazy Colorrun ‘Kings edition’
De Koningsspelen zijn landelijk in principe vooral bedoeld voor het basisonderwijs. In Dordrecht wordt dit jaar ook aan het voortgezet onderwijs gedacht. Die doelgroep kan vrijdagavond meedoen aan de Crazy Colorrun “Kings edition”. De Colorrun is een route van ongeveer 5 kilometer waar de lopers op verschillende punten met poeder gekleurd worden. Zij bereiken uiteindelijk bont gekleurd de finish. Voordat de deelnemers vanaf 19.00 uur van start gaan, worden zij op het parkeerterrein van FC Dordrecht, waar zowel de start als finish zich bevinden, opgewarmd door DJ’s en fitnessinstructeurs. De Colorrun wordt georganiseerd door Colorsensation.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.