Herinneringsconcert op de Essenhof wordt een traditie

31 oktober 2011

DORDRECHT -De stad Dordrecht heeft er een traditie bij op een bijzondere plek: De Essenhof zal jaarlijks een herdenkingsconcert aanbieden in de oude aula. Het eerste herinneringsconcert was zondag een succes, zo stelde directeur Pauline Harmsen na afloop vast.

Ze werkte samen met de stichting Dordtissimo met Bert Braanker als voorzitter en Rijk en Marieke Lagemaat als coördinatoren. De stichting heeft al een aantal jaren ervaring met de organisatie van concerten in de Wilhelminakerk.  Dominee Ries van der Zouwen treedt als dirigent op.

Het eerste dubbel concert was er op 4 mei 2008 rond psalm 43. Ditmaal was er in de ochtend van 30 oktober een uitvoering in de kerk aan de Blekersdijk en in de middag een door RTV Dordrecht geregistreerd concert op de Essenhof. Fokko van der Straaten hanteerde de camera en Marieke van Leeuwen draagt ook een gedicht voor in het programma.

De gemeente publiceerde het volgende bericht:

 

Herinneringsconcert Essenhof blijkt succes

31-10-2011

Oude Aula Essenhof Het eerste Herinneringsconcert dat zondag 30 oktober werd gehouden in de Oude Aula van de Essenhof is een succes gebleken. De Essenhof heeft aangekondigd jaarlijks een concert aan te bieden voor iedereen die de behoefte voelt in een troostrijke sfeer herinneringen te koesteren en/of stil te staan bij het verlies van een dierbaar persoon.

Grote belangstelling

De Oude Aula was afgelopen zondag tot de laatste stoel bezet. De uitvoering van het concert was in handen van het koor en orkest van Dordtissimo, dat de toehoorders zeer wist te ontroeren met muziek van ondermeer Bach en Mendelssohn. RTV Dordrecht was aanwezig om opnames te maken.

Na afloop ontvingen de aanwezigen als aandenken een witte roos, een gebaar dat mogelijk was door een sponsoractie van drie bloemisten.

Reacties

De reacties op het concert waren zonder uitzondering positief. Vele aanwezigen waren zichtbaar geroerd door de muziek die in de Oude Aula ten gehore werd gegeven.

De Essenhof ziet dat het Herinneringsconcert duidelijk in een behoefte voorziet en heeft besloten, mede gezien het succes van dit eerste concert, vanaf nu elk najaar een dergelijk concert aan te bieden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.