Dode eik krijgt een tweede leven als Dierenboom

29 april 2015 door Eva Baars
Dode eik krijgt een tweede leven als Dierenboom

DORDRECHT - Op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt, vlak naast de Stadsboerderij, tovert de beelden zagende kunstenaar Peter de Koning in de week van 4 tot en met 8 mei een eeuwenoude dode eik om in een zogenaamde dierenboom. Deze dierenboom van ca. vier meter hoog, krijgt het uiterlijk van een totempaal.

Ode aan de dieren van de Stadsboerderij
De dieren van de Stadsboerderij staan voor deze totempaal centraal. Door middel van recente foto’s van onze dieren, zaagt Peter de Koning hun koppen uit in deze eik. Dit doet hij met behulp van een kettingzaag.

Geschiedenis van de (Quercus robur) eik
Omstreeks het jaar 1800 was deze eik al onderdeel van het landgoed van Weizigt. Op dit landgoed liepen de paarden van de eigenaarsfamilie De Roo vrij rond. Het landgoed strekte zich uit tot een bos, wat door liep tot aan de huidige Dubbeldamseweg. De eik is een restant van dit oude landgoed.

Kennismaking met de kunstenaar
Op 6 mei om 13.30 uur heeft u de gelegenheid om kennis te maken met Peter de Koning. Hij geeft uitleg over zijn werk en over zijn inspiratie om deze dierenboom tot stand te brengen. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.