Eerste volledig plantaardige lunchroom in Dordrecht opent haar deuren

29 april 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste volledig plantaardige lunchroom in Dordrecht opent haar deuren

DORDRECHT - Op woensdag 6 mei zal Dordtenaar Danielle Vol haar nieuwe lunchroom “Daantje” openen in de Nieuwstraat 25. Met het aanbod van biologisch- en volledig plantaardig eten en drinken is zij de eerste in de Drechtsteden.

Danielle runt al twee jaar succesvol haar eigen catering bedrijf dat een uitsluitend vegetarisch aanbod heeft. Na haar samenwerking met de lunchroom Puur heeft ze nu besloten haar eigen zaak te openen. In het monumentale pand aan de Nieuwstraat 25, waar voorheen het restaurant ‘De Dulle Griet’ gevestigd was, start ze haar nieuwe avontuur. Men kan komen genieten van snelle, eenvoudige, maar wel biologische en volledig plantaardige lekkernijen. Daantje kiest heel bewust voor volledig plantaardig  omdat steeds meer mensen de keuze maken te stoppen of in ieder geval te minderen met vlees en vis. Gezien de recente berichtgevingen binnen de vlees- en visindustrie is dat geen vreemde ontwikkeling. Daantje is ervan overtuigd dat het voor het milieu heel goed zou zijn als iedereen minder vlees en vis zou eten. Ze wil mensen graag laten proeven en ervaren dat een dagje plantaardig heel lekker is en hoopt mensen te inspireren met haar gerechten.

Het doel is de flexitariër (hij of zij doet regelmatig een dagje zonder vlees of vis), de vegetariër (vlees- en visloos) en de veganist (die helemaal geen dierlijke producten nuttigt) te bedienen met lekkere lunches, heerlijke zoetigheden, goede koffie en thee en alcoholische dranken.

De opening op woensdag 6 mei aanstaande wordt feestelijk! Vanaf 14:00 uur is er voor de kinderen ‘Het Kleurfeest’ van tekenaar Gerard de Bruyne en muzikant Maarten Teekens. Tevens zullen enkele akoestische optredens plaatsvinden van de Engelse zangeres Laura Vane en de Dordtse Randy Derkhof en Sanne Monster.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.