Boeken over Boeken belicht C.Buddingh' op weg naar presentatie biografie Stadhuis Dordrecht

30 april 2015
Boeken over Boeken belicht C.Buddingh' op weg naar presentatie biografie Stadhuis Dordrecht

DORDRECHT -  De website BOEKEN OVER BOEKEN heeft een scherp oog voor dichters uit Dordrecht. Ditmaal is er veel aandacht voor C.Buddingh'die zich vanaf 20 mei nog beter leert kennen als zijn biografie uitkomt. De presentatie is in het Stadhuis van Dordrecht. Wim Huijser is de biograaf. ,,Zijn" Buddingh'genootschap heeft al meermalen laten weten de uitkomst van de biografie een mijlpaal te vinden.

Boeken over Boeken zet de volgende info op een rij van de Dordtse ereburger, die in 1918 werd geboren en in 1985 overleed:

‘Dichter bij Dordt’ – biografie van C. Buddingh’ eindelijk gereed

huijser-buddingh-2015Wim Huijser
Dichter bij Dordt
biografie van C. Buddingh’

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, mei 2015 (verwacht)
paperback gebonden, 500 pagina’s
ISBN 9789038899930, verkoopprijs € 34,99

bestel-basis

Vanaf 2003 is Wim Huijser de biograaf van de Dordtse schrijver, dichter, vertaler, essayist C. Buddingh’ (1918-1985). Sinds die tijd verschenen van hem meerdere publicaties over Buddingh’, waaronder in 2010 Buddingh’s verzamelde gedichten onder de titel Buddingh’ Gebundeld.

De biografie, waar velen naar uitkeken, is nu toch voltooid en zal in mei verschijnen. Helaas wordt het een paperback in plaats van een mooi gebonden uitgave, wat je voor dit werk toch eerder zou verwachten**.

C. (Kees) Buddingh’ (1918-1985) mag gerekend worden tot de populairste schrijvers van zijn generatie. Met zijn Gorgelrijmen verwierf hij al in de jaren veertig en vijftig zijn eerste bekendheid: ‘De blauwbilgorgel’ is zelfs klassiek geworden. Dankzij zijn droge humor en karakteristieke stemgeluid was hij een opvallende verschijning tijdens Nederlands eerste grote dichtersmanifestatie Poëzie in Carré (1966). Naast zijn dichterschap beoefende Buddingh’ alle denkbare literaire genres, van detectiveroman tot literaire essayistiek. Voor de bundel ‘Het houdt op met zachtjes regenen’ kreeg hij in 1976 de Jan Campertprijs.

boekpresentatie – De biografie van Kees Buddingh’ wordt op 20 mei 2015 gepresenteerd in het stadhuis van Dordrecht.

update 24-04-2015 – Mij is verteld dat ‘Dichter bij Dordt’ toch als gebonden boek zal worden uitgebracht. Een uitstekend bericht.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.