Dordtenaar Jason Calisthenics in een korte film te zien bij de eerste ISFFA

13 april 2015
Dordtenaar Jason Calisthenics in een korte film te zien bij de eerste ISFFA

DORDRECHT -  Op 17,18 en 19 april vindt de eerste editie van het Internationaal Sport Film Festival plaats in bioscoop “Het Ketelhuis” te  Amsterdam. Het thema van het ISFFA is “Creating Legends”.  Sportfilms van grote klasse worden tijdens dit 3 daagse filmfestival getoond aan de bezoekers. Van cricket in India tot ijshockey in Rusland en van veldrijden in Vlaanderen tot snowboarden in Oeganda. Het programma is divers en heeft voor elke sport- en filmliefhebber wat wils. Ook is er een kinderfilmprogramma.

Één van de hoogtepunten van het ISFFA zal de première zijn van de korte Nederlandse Calisthenics film waarin  Jason Calisthenics te zien is. Makers van de film zijn Rien Bexkens en Thiemo van Dam.  In de korte film zetten zij een portret neer van Jason “Calisthenics” Bonam een 22 jarige fanatieke Calisthenics beoefenaar die in 2012 zijn droom in Dordrecht waarmaakte door een Calisthenics park in zijn woonplaats te realiseren in samenwerking met de gemeente. Jason beoefend de sport al zo’n 8 jaar en behoord tot de topatleten van Nederland.

Hij is bekend om zijn powermoves waaronder “the frontlever airwalk”. Letterlijk vertaald “in een frontlever door de lucht lopen”. Hij is een ware inspiratie voor velen die ook een Calisthenics park in hun stad willen laten bouwen en voor mensen die middels de gezonde Calisthenics lifestyle willen leven. Jason eet, slaapt en ademt Calisthenics. Zijn missie is Nederland gezond en fit d.m.v.  Calisthenics. De Calisthenics community in Nederland groeit met de dag onder andere dankzij de inzet en motivatie van deze jonge man en zijn moeder die hem hierin bijstaat.

Bezoekers van het festival kunnen zich op zaterdag 18 april om 13 uur laten inspireren door deze korte film en daarnaast kennis maken met Calisthenics in Nederlands, de nieuwste trend op het gebied van sport. Na de vertoning van de film zal er door Jason en enkele Calisthenics atleten van Nederlandse bodem een Calisthenics show gegeven worden in de foyer van bioscoop “Het Ketelhuis”. Na de show is er ook een Calisthenics workshop voor de bezoekers van het ISFFA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.