Ontwerp rotonde Groenezoom definitief

04 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Ontwerp rotonde Groenezoom definitief

DORDRECHT - Het ontwerp voor de aanpassing van de rotonde Groenezoom is definitief. Tijdens een informatiebijeenkomst half april hebben bewoners en geïnteresseerden op het voorlopig ontwerp kunnen reageren.

De reacties op het voorstel voor herinrichting waren positief. Bezoekers stelden een aantal detailvragen en opmerkingen. Bijvoorbeeld over de verlichting en het gebruik van haaientanden en verkeersborden. De vragen zijn beantwoord en hebben niet geleid tot aanpassing van het ontwerp. De gemeente voert de herinrichting van de rotonde in de zomervakantie 2015 uit.

Wat gaat er gebeuren
De gehele rotonde wordt opnieuw ingericht. De veiligheid wordt vergroot door de snelheid van auto’s en fietsers op de rotonde te verlagen en het zicht op elkaar te vergroten. Een kleinere rijweg voor autoverkeer zorgt voor kortere bochten en een lagere snelheid. Aan de kant van het Wellantcollege komen snelheid verlagende maatregelen voor fietsverkeer. Fietsers en automobilisten zien elkaar beter door een grotere afstand tussen autoverkeer op de rotonde en de kruisende fietspaden. De fietspaden komen bij de kruisingen verhoogd te liggen en hebben een rode kleur. In de Chico Mendesring, voor de oversteek naar het Wellantcollege, komen twee busdrempels.

Planning
Nu het ontwerp definitief is, kan de gemeente verder met de aanbesteding van het werk. Naar verwachting is half juni bekend wie de aannemer is en wanneer de werkzaamheden starten. Ze nemen in totaal ongeveer twee weken in beslag in de periode tussen 13 juli en 21 augustus. De rotonde is tijdens de werkzaamheden voor een deel afgesloten. Er zijn dan omleidingsroutes.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.