Dordts oorlogsboek in Open Huis Ontmoetingskerk woensdag 13 mei

04 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Dordts oorlogsboek in Open Huis Ontmoetingskerk woensdag 13 mei

DORDRECHT - Woensdag 13 mei is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg. Deze morgen zullen de auteurs Caty Groen en Saskia Lensink een presentatie geven over hun pas uitgekomen boek: Dordrecht, stad in oorlogstijd, herinneringen aan 40-45

Bij de opdracht van boekhandel Vos & van der Leer om een boek over de oorlog te schrijven is er In overleg bewust gekozen om te proberen mensen te spreken te krijgen die iets konden vertellen over het dagelijkse leven tijdens de oorlogstijd. Mensen dus die antwoord konden geven op vragen als: hoe redde je je in Dordrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog, had je honger, hoe kwam je aan eten en kleding en hoe leefde je met elkaar als familie en in je straat en wijk?

Na een oproep in de krant meldden zich zo’n honderd mensen aan die hun verhaal wilden doen over de oorlog. Sommigen waren zelfs nog in het bezit van foto’s, bonnen, kaarten en krantenknipsels.

Al deze gesprekken en bijzondere afbeeldingen hebben geleid tot een bijzonder boek dat een uniek beeld geeft over Dordrecht in de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de presentatie op 13 mei 2015 vertellen Saskia Lensink en Caty Groen over hun ervaringen tijdens het schrijven van dit boek; hun ontmoetingen met de geïnterviewden en laten zij een aantal van de foto’s zien die in het boek zijn afgebeeld.

Van 10.00 t0t 12.00 uur is iedereen van harte welkom in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3. Er is gelegenheid voor een fijn gesprek en het maken van nieuwe contacten in een gastvrije omgeving.

De bussen van de lijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.