'Laat ons juichen', dit jaar wederom een avond voetbal en cultuur

04 mei 2015 door Hennie van der Zouw
'Laat ons juichen', dit jaar wederom een avond voetbal en cultuur

DORDRECHT - Een avond voor elke voetbalromanticus. Bobby Kinghe organiseert op vrijdag 12 juni opnieuw een avond voetbal en cultuur onder de titel: Laat ons juiche.

Op de Noordtribune van het FC Dordrecht stadion ontvangen we voetballiefhebbers en/of literatuurliefhebbers om te luisteren naar grootse verhalen over de belangrijkste bijzaak van de wereld: voetbal.

De basisopstelling:
Marcel van Roosmalen heeft inmiddels een vaste basisplaats gekregen bij Laat ons juichen!Naast zijn columns in NRC Next levert hij regelmatig een bijdrage aan het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras. Schreef een ontroerende biografie over Theo Bos en heeft daardoor ook veel te vertellen over FC Dordrecht.

Özkan Akyol, bekend van de bestseller Eus is naast schrijver ook voetbalsupporter wat hij goed weet te combineren. Zo schreef hijsamen met @DuBlanqeBogarde: ‘Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?!  Voor  dit boek verzamelden de auteurs platgetrapte grappen, humoristische dialogen en volstrekt onlogische taaltwisten op en rond het voetbalveld.

Paul Onkenhout is journalist en tevens bekend als voetbalcolumnist van de Volkskrant (De Twaalfde Man). Samen met mede HFC Haarlem supporter, Edwin Struis, schreef hij vorig jaar Koning Voetbal, het lexicon van het Nederlands voetbal.

Vanwege het ijzersterke combinatievoetbal zal daarom ook sportjournalist Edwin Struis zijn opwachting maken. Naast schrijver van het eerdergenoemde lexicon is hij ook de auteur van het vorig jaar verschenen boek: Vijftig tinten Struis, waar hij op komische wijze de voetbaljungle omschrijft.
De Dordtse dichter Peter M. van der Linden zal traditiegetrouw om 19.00 uur de aftrap nemen en de Richard Bouwman zal dienst doen als stadionspeaker.

De rust wordt muzikaal omlijst door DJ Joop den Draaijer, die voor deze gelegenheid al zijn voetbalsingles uit de platenkast heeft getrokken.
Na afloop kunnen de bezoekers de kwalificatiewedstrijd Letland- Nederland in het supportershome op groot scherm volgen. De poorten van het FC Dordrecht stadion gaan 18.30 uur open, om 19.00 uur zal de eerste schrijver voorlezen.

Kaarten kosten €5,- en zijn te koop bij Velvet Music of op de avond zelf aan de kassa.
Wanneer: vrijdag 12 juni  
Locatie: FC Dordrecht Stadion
Aanvang: 18.30 uur
Eerste optreden: 19.00 uur
Voorverkoopadres: Velvet Music (Vriesestraat, Dordrecht)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.