Dubbeldamse Oranje Vereniging en Stichting Oud Dubbeldam slaan handen ineen

07 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Dubbeldamse Oranje Vereniging en Stichting Oud Dubbeldam slaan handen ineen

DORDRECHT - Dit jaar is er een Bevrijdingsdagoptocht in plaats van een Koningsdagoptocht voor inwoners van Dubbeldam. De Dubbeldamse Oranje Vereniging en Stichting Oud Dubbeldam hadden hiervoor hun handen ineen geslagen.

De optocht vertrok op 5 mei om 09.45 uur vanaf Sporting Delta aan de Gravensingel.

Stichting Oud Dubbeldam organiseert al sinds mensenheugenis de fietsoptocht door Dubbeldam op Koningsdag. De Dubbeldamse Oranje Vereniging organiseert al jaren op Koningsdag een optocht met oude legervoertuigen.

Dit jaar heeft deze optocht plaatsgevonden op 5 mei, Bevrijdingsdag. Dubbeldam is namelijk de opstelplaats van de stichting Keep them Rolling voor een optocht door de Drechtsteden.

Daar de fietsoptocht van Stichting Oud Dubbeldam in het water dreigde te vallen door het verjaardagsfeest van Z.K.H. Willem-Alexander, leek het  beide organisaties een goed idee hun krachten te bundelen en een gezamenlijke optocht te organiseren.

Fotograaf: Wim van de Pol.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.