Brandpunt TV: ,,Hoe dichter bij Dordt, hoe leger het wordt"

07 mei 2015
Brandpunt TV: ,,Hoe dichter bij Dordt, hoe leger het wordt"

DORDRECHT - In de stad Dordrecht nog nagesproken over een andere vorm van publiciteit die over de binnenstad werd uitgestort. In een uitzending van Brandpunt stond de leegstand op de Voorstraat centraal. Oud nieuws in nieuwe verpakking, want al eerder noemde premier Mark Rutte al de problemen van de Voorstraat in een toespraak. Vorig jaar oktober kwam nog een verslaggever van de Volkskrant voor het eerst van zijn leven door Dordrecht wandelen en besteedde daar in de zaterdagkrant in de traditie van de Volkskrant een krtitisch stuk aan.Ook EenVandaag liet 27 april een ander Dordrecht zien.

De recente aandacht lijkt een tegenwicht te moeten zijn na de Koningsdag aandacht voor Dordrecht op 27 april.

Het andere Dordrecht kwam in beeld en ook de Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV) meldde dat leden op TV hun mening gaven. Dat werd op de volgende wijze gemeld:

"DOV leden te zien in uitzending van Brandpunt.
In de uitzending van Brandpunt van gisteren over de leegstand van de Voorstraat in Dordrecht, komen DOV-leden Kees van Buchem van Bahlman B.V. en Peter Louter van de Radiobeurs aan het woord".

Ook een andere site meldde Brandpunt en Dordt op de volgende wijze:

"De koning en koningin vierden Koningsdag vorige week in Dordrecht. De stad die naar eigen zeggen de oudste is van Nederland, maar die ook over de langste winkelstraat van ons land beschikt. 1,2 kilometer lang is de Voorstraat liefst. Toch kregen Willem-Alexander en Máxima het voor elkaar die straat links te laten liggen. “Dat is eigenlijk ook niet te verwonderen", zegt auteur Caty Groen-Kroon van twee boeken over verdwenen winkels in Dordrecht. “Er zijn delen van de Voorstraat die nou niet bepaald leuk zijn om langs te lopen."

Minister-president Mark Rutte waarschuwde twee jaar terug al voor de leegstand in de Voorstraat. Voor hem was de Dordtse straat het toonbeeld van de leeglopende binnensteden, als gevolg van de crisis en technologische veranderingen. Een klassiek geval van vergane glorie, aldus Brandpunt. Het tv-programma beschrijft in een reportage wat het centrum van Dordrecht ons vertelt over de toekomst van het winkelen.

Bekijk hier de reportage van Brandpunt over de Voorstraat in Dordrecht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.