Dordrecht opnieuw uitvalsbasis voor 48-uurs fietstocht rond Nederland

08 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Dordrecht opnieuw uitvalsbasis voor 48-uurs fietstocht rond Nederland

DORDRECHT - Op 25 juni zullen weer bijna 300 fietsers op de racefiets stappen voor Cycle for Hope, een toertocht die in Nederland zijn weerga niet kent. In estafettevorm leggen de fietsers in slechts twee dagen tijd 1200 kilometer af. Met dit Rondje Nederland halen zij geld op voor Stichting De Hoop die hulp biedt aan mensen met psychische en verslavingsproblemen. Op zaterdag 27 juni eindigt de estafette met een feestelijke finish in Dordrecht.

Het motto van de fietstocht is ‘Jouw afzien is omzien naar anderen’. “In slechts 48 uur op de racefiets het hele land doorkruisen, is zeker afzien!”, vindt Maarten Ouweneel van Stichting Vrienden van De Hoop. De fietsers wisselen elkaar af op etappes van honderd kilometer. “Je kunt deze estafette vergelijken met het fietsen van vier of meer toertochten achter elkaar, maar dan met weinig slaap.”

Afzien
Het afzien tijdens dit Rondje Nederland staat symbool voor het proces dat cliënten van Stichting De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Opklimmen uit een zwerversleven, verslaving of prostitutie, lukt je niet alleen. Met de sponsoropbrengst biedt De Hoop hulp op verschillende plaatsen in heel Nederland. Van vrijblijvende steun in inloophuizen tot opvang voor langere termijn. “We zijn blij dat wij hieraan kunnen bijdragen. Natuurlijk doen wij ons best om een topprestatie te leveren, zowel op sportief als financieel gebied” zegt Raymond van Egmond, een van de deelnemers.

Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op zaterdag 27 juni. De Cycle for Hope finish is dit jaar de spetterende afsluiter van een open dag bij Stichting De Hoop. (Provincialeweg 70) Deze open dag staat in het teken van het veertigjarig jubileum van deze organisatie. We verwachten de Rondje Nederland-teams op de finish vanaf 16:00 uur.

Cycle for Hope
Het Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope, dat ook een spectaculaire MTB-marathon organiseert én een toertocht voor racefietsers. De toertocht, een dagtocht op de Veluwe met afstanden van 40 tot 160 kilometer, wordt op 5 september gereden. Meer informatie vindt u op www.cycleforhope.nl.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.