Huurders in Wielwijk protesteren massaal tegen huurverhoging van Woonbron

10 mei 2015
Huurders in Wielwijk protesteren massaal tegen huurverhoging van Woonbron

DORDRECHT - In Wielwijk hebben meer dan negenhonderd protest aangetekend tegen een huurverhoging die verhuurder Woonbron in gedachte heeft. De handtekeningen staan voor voor 754 huishoudens. Woonbron mag op 20 mei bezoek verwachten en krijgt dan het protest aangeboden. Volgens de SP Dordrecht, die de actie organiseerde, zitten steeds meer huurders in de knel. Met een klein inkomen zijn de stijgende huren niet meer op te lossen.

Bericht van de site van de SP Dordrecht:

 

uurders in Wielwijk in de knel

08-05-2015Na eerst wel 1000 flyers in brievenbussen gedaan te hebben door heel Wielwijk heen. Hebben  leden van het actiecomite in enkele weken tijd wel 912 handtekeningen opgehaald.

"Een te verwachten respons in deze wijk, want het gaat al een tijdje niet goed met de mensen en dan merk je aan heel veel kleine dingen"; merkt Diny op.

Mag het een tandje minder?

"Deze actie heeft tot doel om met de mensen in gesprek te komen, want kunnen ze de huur nog wel betalen? Veel mensen hebben een klein inkomen in deze wijk en de huren stijgen maar door. De inkomens veelal niet en iedere maand een tientje meer kwijt zijn maakt soms echt het verschil. Blijkbaar denken de heren van de Woningcorporatie en de politiek dat het allemaal wel mee zal vallen. Wij vinden van niet! Daarom vragen we om meer begrip voor de situatie, ze kunnen toch ook naar ons luisteren en ons meer steunen in plaats van hun eigen zin te doen?"

Onzekerheid troef

"Mensen durven hun woning niet op te knappen, of te verhuizen of om onderhoud te vragen. Bang dat de huur onbetaalbaar zal worden en ze Dordrecht uit moeten. We hebben al gezinnen zien vertrekken. Er is ook veel onzekerheid bij de bewoners van de 'sloopflats', voor het zelfde geld blijven die flats nog 15 jaar staan en dan is er gewoon nu al sprake van verkrotting omdat er al jaren niets meer aan wordt gedaan. Kopen van Woonbron huizen is voor de vaste bewoners vaak geen alternatief omdat ze dan het achterstallig onderhoud niet mee kunnen financieren. Ze wonen er vaak al lang, verdienen te weinig of zien geen mogelijkheid. Ook zien we bijvoorbeeld steeds meer sociale huurwoningen door de huurstijging een gewone woning worden."

Stop de afbraak!

"We gaan de directeur van Woonbron op 20 mei hier in de wijk handtekeningen van 754 huishoudens aanbieden met een knelpuntenboek waarin de uitspraken staan opgetekend die we gehoord hebben uit de mond van de wijkbewoners! 
We vragen aan Woonbron en de lokale politiek of ze mee wil helpen om het tij te keren, want uiteindelijk kan het niet langer zo door gaan."

 

 

 

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.