Programma herdenking mislukt bombardement op de Moerdijkbruggen met luchtmachtorkest

10 mei 2015
Programma herdenking mislukt bombardement op de Moerdijkbruggen met luchtmachtorkest

DORDRECHT -  In de Grote kerk van Dordrecht wordt woensdag 13 mei stil gestaan bij de laatste actie van de luchtmacht, een mislukt bombardement op de Moerdijkbruggen. De bemanning deed zijn plicht voor het vaderland en moest ,,betalen" met de prijs van hun eigen leven.

Wim Anneaux heeft zich de laatste tientallen jaren ingezet om de eens haast vergeten laatste actie van de luchtmacht toch een plek te geven in de geschiedenis zeker ook die van het eiland van Dordrecht.

Het programma:

p 13 mei 2015 om 14.30 uur wordt er een herdenking georganiseerd in de Grote Kerk. Iedereen is van harte welkom op deze dag. Herdacht wordt het mislukt bombardement van de Moerdijkbrug op 13 mei 1940 waarbij 7 jonge militairen hun leven gaven.

Inloop vanaf 14.00 uur. Medewerking wordt verleend door onder andere burgemeester Arno Brok, stadsorganist Cor Ardesch, Eerste Kamerlid Ben Swagerman en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht onder leiding van Jos Pommer. De algehele leiding heeft Victor Deconinck.

Programma:

14.00 kerk open / inloop / ontvangst

14.30 Wilhelmus op Kamorgel, Cor Ardesch

Bij de Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2, is beperkte parkeergelegenheid.U kunt in het centrum parkeren in parkeergarages (Veemarkt, Achterom, Spuihaven) op loopafstand van de Grote Kerk. Er is een mogelijkheid voor het geven van een gift.

Voor contact met de Stichting, klik hier.

  • Orkest Koninklijke Luchtmacht o.l.v. Jos Pommer: ‘Koraalmuziek’
  • Ontvangstwoord, Victor Deconinck en burgemeester Arno Brok
  • Verhaal Dik Kranendonk
  • Orkest Koninklijke Luchtmacht: ‘Soldaat van Oranje’
   R. van Otterloo / arr. K. Mark
  •  Beeldverslag herdenking monument 11 mei 2015
  •  Orkest Koninklijke Luchtmacht: ‘Band Of Brothers’
   M. Kamen / arr. J. Pijnappel
  •  Toespraak Commodore Onno Eichelsheim
  •  Orkest Koninklijke Luchtmacht: ‘Laudate Regem’
   M. van Nispen tot Pannerden
  • Simulatiefilm ‘Bombardement Moerdijkbrug’
   Daan Kaasjager / Jonah Snoei
  • Orkest Koninklijke Luchtmacht:‘633 Squadron’
   R. Goodwin / arr. J. Pommer
  • Kort gebed dominee Arie de Boer
  • Orkest Koninklijke Luchtmacht: ‘Apollo’
   J. Horner / arr. J. Pommer
  • Eindtoespraak + dankwoord Ben Swagerman
  • Orkest Kon. Luchtmacht + samenzang: ‘Pomp And Circumstance’
   E. Elgar
 • Ben Swagerman
 •  
 • Willem Anceaux
 •  
 • Joachem Wijnstra
   
   
 •  
 • Olaf Douwes Dekker
 •  
 • Gerrit A. van Riemsdijk
 •  
 • Han P. Lindner
 •  
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.