Stichting Dordtse Wateren gaat samenwerken met Stichting Jachthavens Dordrecht

18 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Stichting Dordtse Wateren gaat samenwerken met Stichting Jachthavens Dordrecht

DORDRECHT - Sinds een jaar is de Stichting Dordtse Wateren bezig met het voorbereiden van haar plan de Zuidelijke Insteekhaven grenzend aan DordYard een nieuwe bestemming te geven. De stichting beoogt hiermee een aantrekkelijk element toe te voegen aan de nieuwe wijk Stadswerven.  Deze haven was oorspronkelijk de afbouwhaven van scheepswerf “de Biesbosch-Dordrecht”. Hoofddoel van dit plan is een ligplaats te bieden aan jachten en drijvend historisch erfgoed. Een schip van het type Franse Motor zal een centrale plaats in deze haven krijgen. De intentie is dat dit schip, een icoon van de na-oorlogse Marshalhulp, zal worden verworven in samenwerking met Stichting De Binnenvaart.

Voor de realisatie van dit soort  projecten stelt de provincie Zuid-Holland binnen de regeling Waterdriehoek subsidie beschikbaar. SDW heeft in samenwerking met de gemeente Dordrecht een  groot bedrag weten te verwerven voor de start. Een voorwaarde voor het krijgen van deze subsidie is dat het project in 2015 van start moet gaan.

Convenant
Voor de uitvoering zal SDW gebruikmaken van kennis en kunde van andere partijen in Dordrecht, zoals onder andere Projectgroep Maritiem en SJD. Stichting Jachthavens Dordrecht is een organisatie die zich bezig houdt met het opzetten en exploiteren van jachthavens in Dordrecht en tevens de belangenbehartiger voor de watersportverenigingen. In gesprekken tussen SDW en SJD zijn de beide stichtingen erachter gekomen dat zij op aspecten als  wet, regelgeving, exploitatie, veiligheid, etcetera  elkaar goed aan kunnen vullen. Als eerste stap zullen de stichtingen gezamenlijk komen tot een plan van aanpak voor uitvoering en beheer. Om deze samenwerking structuur te geven is er op 18 mei een convenant getekend, waarin de afspraken zijn vastgelegd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.