Sophie Bijkerk van Kunstrijvereniging De Drechtsteden in halve finale Superkids

18 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Sophie Bijkerk van Kunstrijvereniging De Drechtsteden in halve finale Superkids

DORDRECHT - Kunstrijdster Sophie Bijkerk bereikte de halve finale van de talentenshow Superkids, de kijkcijferhit van RTL 4 op de vrijdagavond. Vrijdag 22 mei zien we of Sophie door is naar de finale.

In Superkids laten per aflevering 10 jonge talenten tussen de 6 en 14 jaar hun bijzondere talent zien. De presentatie is in handen van Johnny de Mol en Wendy van Dijk.

De uiteenlopende acts worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Carlo Boszhard, Dinand Woesthoff, Angela Schijf en Tijl Beckand  en een 100-koppige publieksjury.

In de tweede aflevering van het programma op 1 mei jl. liet de Sophie Bijkerk (12 jaar) uit Barendrecht haar talent op het gebied van kunstschaatsen zien. Dat Sophie talent heeft daar is geen twijfel over met de titel Nederlands Kampioene in de categorie Advanced Novice 2015  op zak. In het programma Superkids heeft Sophie met 189,5 punt dan ook een plaats in de halve finale verdiend. De spannende halve finale waarin Sophie een gooi doet naar één van de tien finale plaatsen is 22 mei te zien op RTL4 om 20.30 uur.

Sophie Bijkerk is lid van de wedstrijdgroep van de Dordtse Kunstrijverening De Drechtsteden waar zij  20 uur per week on- en off-ice traint op de ijsbaan binnen de Sportboulevard in Dordrecht. De trainingen staan onder leiding van hoofdcoach Astrid Tammeling-Winkelman en haar coachesteam. Tevens maakt Sophie deel uit van de Stichting Kunstrijden Nederland van voormalig topschaatster Joan Haanappel. Bij Balletstudio Lucia in Barendrecht volgt Sophie haar klassieke balletlessen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.