Tweede zeer geslaagde 'editie' van interactief Kunstmin-concept 'Rondje Theater' (met video)

08 mei 2015
Tweede zeer geslaagde 'editie' van interactief Kunstmin-concept 'Rondje Theater' (met video)

DORDRECHT -  Rondje Theater is een open en zowel qua inhoud als kosten (€ 5,-) laagdrempelig concept, gericht op mensen die overdag tijd hebben om naar het theater te gaan. Een concept dat uitnodigt om qua programma-aanbod mee te denken en deel uit te maken van waar Schouwburg Kunstmin voor staat; het vervullen van een centrale rol in het culturele leven van Dordrecht en omgeving.

Publiek en theatermakers komen de eerste donderdagmiddag van de maand samen, in het Theatercafé van Schouwburg Kunstmin, voor een steeds wisselend programma.

Bij deze tweede 'editie' was sprake van een talkshow, met als thema 'De kunst van relaties'. Coördinator Pieta Bot van het Project Rondje Theater sprak hierover op het toneel met drie gasten. Schrijver, columnist en procesbegeleider Bert den Boer vertelde over zijn nieuwe boek 'Jij ook altijd', hetgeen leidde tot een een ontspannen, interactieve, dialoog met het publiek. Dat gold zeker ook voor de andere twee podiumgasten, Geert ter Steeg, directeur van Cinema The Movies en schrijf- docent/toneelschrijfster Willy Hilverda. Zij gaven verrassende, inspirende én uitnodigende 'inkijkjes' in de wereld van film en toneel en gingen in op de diverse vragen die vanuit de zaal aan hen gesteld werden.
   
Voor het verder ontwikkelen van deze vernieuwende vorm van theater- en cultuurbeleving is ook een 'Denktank' actief, bestaande uit een groep betrokken theaterliefhebbers. "Inhoudelijk was het heel goed, maar we liepen vandaag iets te veel uit met de tijd, waardoor de spanningsboog verslapt. Daar gaan we feedback over geven." vertelde Denktank-lid Theo Oostenrijk in de pauze.

Pieta Bot is enthousiast over de eerste twee uitvoeringen van Rondje Theater. Zo was er dit keer ook een geweldig optreden van 11 dames en twee heren, die zich na het eerste Rondje Theater hadden opgegeven voor de 'Workshop Kleinkunstliederen'. Het enthousiasme in het door dit gelegenheidgezelschap ten gehore gebrachte lied 'De Liefde' spatte er van af.

Er was nog meer muziek en zang; de sfeervolle, muzikale omlijsting tijdens het Rondje Theater werd verzorgd door het Nieuwbrug Jazz Kwartet.

In aansluiting op het tweede Rondje Theater zijn er in de komende weken van de maand mei op donderdagmiddagen (uitgezonderd Hemelvaartsdag) theaterworkshops 'Toneeldialogen schrijven' in Schouwburg Kunstmin, onder leiding van Willy Hilverda.

Voor meer informatie over de workshops, kaartverkoop en het volledige programma van Schouwburg Kunstmin zie de onlangs vernieuwde website www.kunstmin.nl.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.