Columnist Kees Thies In Gesprek met bij RTV Dordrecht

02 december 2014
Columnist Kees Thies In Gesprek met bij RTV Dordrecht

DORDRECHT - Kijkers van RTV Dordrecht kunnen woensdagavond (3 december) vanaf zes uur tot en met donderdag 17 uur nader kennis maken met journalist en columnist Kees Thies (55). Hij maakte een wandeling met presentator Ad van den Herik. ,,Mijn columns gaan vaak over mensen die een verhaal te vertellen hebben maar niet altijd worden gehoord." En: ,,Ik probeer alleen het woord foei wethouder te voorkomen."

De aanleiding tot “In gesprek Met” was de uitkomst van het eerste Thies boekje met columns. Burgemeester Arno Brok nam zondag onder grote belangstelling in boekhandel Vos en van der Leer het eerste boekje in ontvangst. Kees Thies onthulde aan Ad van den Herik dat er binnen een half jaar een tweede boekje zal komen met columns waarin Blafmans een plek heeft.

Vanuit de politieke hoek was er zondag al veel belangstelling voor de boekpresentatie van Kees Thies, die zes keer in de week soms bestuurders van de stad de maat neemt. Volgens sommige lezers bestaat je pas echt, als Kees Thies over je schrijft in welke woorden dan ook.

Kees Thies heeft daarvoor in het dagblad van de stad  - AD De Dordtenaar – zijn eigen plek. Zijn fans spreken ook over een man met een pen, waaruit alleen vooral milde humor vloeit. Riet Duijkers, de voorzitter van centrum de Buitenwacht loofde zijn betrokken houding.

Kees Thies laat zich ook, maar uiteraard minder vaak dan in de krant, kennis via een column op Dordrecht.net.

De vader van Kees was de bekende broeder Thies van de ambulancedienst bij de GGD. Zijn broer Wim was een befaamde keeper van voetbalclub Wieldrecht en zat op de traumahelikopter. Zijn zus Babs is een bekend gezicht in de regionale wereld van de volkshuisvesting. Zijn vrouw Els behoort tot de vaste ploeg die AD De Dordtenaar maakt. Kortom: de van oorsprong Rooms Katholieke familie Thies heeft mede door Kees een bekende naam in de Dordtse samenleving.

Kees Thies zelf begon met een studie journalistiek aan de Hogeschool in Tilburg en een stage bij Het Vrije Volk (HVV) Hij begon vooral bij Dagblad de Dordtenaar aan de weg te timmeren. De krant bracht in de jaren tachtig van de vorige eeuw, voor de opkomst van internet, bijna altijd het laatste nieuws als eerste. Kees Thies bleef wel in Dordrecht wonen, maar maakte in de jaren negentig een uitstapje.

Hij beleefde een periode in Hilversum als (eind) redacteur voor programma’s van Astrid Joosten en Tom Egbers. In Dordt diende hij enige tijd ook RTV Dordrecht als hoofdredacteur. Vervolgens ging hij voor communicatie bij het Dordrechts Museum en de brandweer aan de slag. Het journalistieke hart bleef kloppen en hij werd plaats vervangend chef van AD De Dordtenaar. Deze rol verruilde enkele jaren terug voor die van de columnist die de polsslag van de samenleving dagelijks probeert te voelen. Dat doet hij dan elf maanden per jaar in de krant. Ad van den Herik loopt met Kees Thies zijn journalistiek leven en zijn drijfveren langs. Met Kees zet Ad van den Herik journalistieke herinneringen in stadsgeschiedenis om.

Kees Thies blikt ook persoonlijk terug op de lancering van zijn bek zondag jl.:

BoekpresentatieBij de presentatie van mijn columnbundel ‘Altijd Wat,’ afgelopen zondag in boekhandel Vos en Van der Leer waren honderden mensen aanwezig. Omdat ik na mijn toespraak en de warme woorden van burgemeester Brok meteen aan het signeren ben geslagen (er stond een lange rij, dus ik ben maar aan de slag gegaan) heb ik niet iedereen persoonlijk kunnen verwelkomen en/of bedanken. Dat doe ik dus maar via deze, ietwat onpersoonlijke weg. Het voelde in ieder geval als een warm bad en eerlijk gezegd kon ik de slaap afgelopen zondagavond maar moeilijk vatten. Ook ben ik heel blij met de leuke geschenken die ik ontvangen heb: de flesjes wijn, de cognac, de prachtige historische munt en de persoonlijke ets.
Iedereen die mijn boekje heeft gekocht (er zijn er inmiddels al een paar honderd over de toonbank gegaan) wens ik veel leesplezier toe.

Nogmaals: dankjewel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.