PvdA: Beperk de overlast voor direct omwonenden bij verbouw Primark

20 mei 2015 door Hennie van der Zouw
PvdA: Beperk de overlast voor direct omwonenden bij verbouw Primark

DORDRECHT - PvdA commissielid Peter Puik stelt schriftelijke vragen aan het college over de grote overlast bij de direct omwonenden van de nieuwe Primark in de Drievriendenhof. De PvdA vindt het geweldig dat de nieuwe Primark er komt en begrijpt dat een langere periode nodig is voor het verbouwen om het pand aantrekkelijk te maken voor de klanten.

Uit contacten echter met de stad blijkt echter dat de verbouw van de Drievriendenhof om de Primark mogelijk te maken meer overlast geeft aan de naast wonende bewoners dan van te voren was afgestemd. Wethouder Sleeking heeft in de raadscommissie Fysiek aangegeven dat hij op de hoogte is van deze overlast. En dat er wel afspraken zijn gemaakt, maar volgens de bewoners wordt daar niet aan gehouden. Zo zou er toch al voor 7 uur ’s ochtend herrie zijn, terwijl dat niet de bedoeling is.

Omdat er regelmatig verbouwd en gebouwd wordt in onze stad (wat een uitstekende zaak is), wil de PvdA weten wat nu precies die afspraken zijn - als die er al zijn - om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken voor de direct omwonenden.

PvdA vragen aan college:
1) Welke inzet wordt er vanuit de gemeentelijke organisatie gedaan om overlast bij verbouw van panden te beperken voor direct omwonenden?
2) Wordt aannemers/eigenaren van panden in verbouw bij vergunningverlening gevraagd om de overlast voor naastgelegen panden te beperken om zo het woongenot van deze bewoners niet teveel aan te tasten?
3) Worden er duidelijke voorwaarden gesteld bij vergunningverlening in het kader van bouwoverlast? Zo ja, welke voorwaarden zijn dit? Zo niet, is de wethouder bereidt om dergelijke voorwaarden wel op te gaan nemen om de overlast te beperken voor de direct omwonenden?
4) Wat gaat de wethouder ondernemen om het woongenot van de bewoners rond de Drievriendenhof te waarborgen tijdens de verbouw van de Drievriendenhof in Dordrecht?

Namens de PvdA fractie
Peter Puik

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.