Bibliotheek streeft naar C. Buddingh' informatiecentrum in de toekomst

07 mei 2015
Bibliotheek streeft naar C. Buddingh' informatiecentrum in de toekomst

DORDRECHT - De bibliotheek lanceert vandaag een eigen Buddingh' avond naar aanleiding van het uitkomen van de Buddingh 'biografie DICHTER BIJ DORDT op 20 mei in het Stadhuis van Dordrecht. In de toekomst hoopt de bieb zelfs een Buddingh' documentatiecentrum te kunnen inrichten dat zeker klaar moet zijn in 2018 als de honderdste gebnoortedag van Buddingh' op de kalender van de stad staat.

Schrijver Wim Huijser, die op zijn zeventiende jaar Buddingh' voor de eerste ontmoette aan de Bankastraat, zal op de Buddingh'avond in de bieb door Casper Markesteijn worden geinterviewd.

Op 28 mei zal dieper worden ingegaan op de literaire en Dordtse betekenis van C.Budingh', die niet Cees maar Kees werd genoemd. Uiteraard daarover ook meer in de biografie.

De bieb heeft een band met Buddingh'. In overleg met het Buddingh'genootschap wordt nagedacht over de oprichting van een Buddingh' documentatiecentrum. Maarten 't Hart heeft een vergelijkbaar centrum in Maassluis.

Ook hangt een door Katinka van Haaren verbeeld GORGELRUIM in de bieb aan de Groenmarkt. 

Meer info op de site van de bieb. Een voorproefje:

 

 

28mei

Na lang wachten is het zover: 'Dichter bij Dordt', dè biografie van dichter C. Buddingh’ verschijnt. Ter ere hiervan is er op donderdag 28 mei een avond rondom de schrijver van het boek: Wim Huijser.

Biografie Dichter bij Dordt
Biograaf Wim Huijser is in 2003 begonnen met de voorbereidingen voor Dichter bij Dordt, de biografie van C. Buddingh’. Daarnaast publiceerde hij diverse uitgaven over de dichter, waaronder het ruim 1000 pagina’s tellende Buddingh’ gebundeld. De langverwachte biografie schijnt nieuw licht op het leven en werk van Buddingh’. Op dinsdag 20 mei reikt burgemeester Brok het eerste exemplaar uit in het Dordtse Stadhuis.
Omdat er meer belangstellenden zijn dan er ruimte is op die avond, organiseert de Bibliotheek aanvullend het interview met Wim Huijser op donderdag 28 mei. Van 20.00 - 22.00 uur interviewt Casper Markesteijn hem over Buddingh' en het schrijven van de biografie.

Praktische informatie
Datum: donderdag 28 mei
Tijd: 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Bibliotheek Dordrecht Centrum
Entree: € 7,50 (normaal) / € 5,- (bibliotheekleden) / gratis (donateurs van het Buddingh' Genootschap)

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.