Verbouwing Aquarama Weizigt bijna af

22 mei 2015 door Eva Baars
Verbouwing Aquarama Weizigt bijna af

DORDRECHT - De verbouwing van het Aquarama, het educatieve gebouw over water op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt, is bijna voltooid. Op woensdag 10 juni wordt het nieuwe Aquarama met een feestelijke programma weer geopend voor publiek. Tijdens deze opening worden de bezoekers getrakteerd op een kijkje in het nieuwe Aquarama en een speciaal optreden van Ernst, Bobbie en de rest.

Geheel gemoderniseerde inrichting

Na een flinke verbouwing die in het vroege voorjaar van 2015 van start ging, opent het Aquarama nu weer haar deuren voor publiek. Het educatieve gebouw laat al 14 jaar bezoekers kennismaken met de wereld van water en is een voor Nederland uniek project. In samenwerking met de waterpartners van Weizigt is de vaste tentoonstelling geheel gemoderniseerd en geeft het bezoekers van alle leeftijden via zes deelruimtes op een speelse en interactieve manier de gelegenheid de ‘weg van het water’ te beleven. De route leidt de bezoeker van water op de wereld, naar water in de Drechtsteden tot water in huis. En ook van riolering en afvalwaterzuivering, naar water in de natuur en drinkwaterzuivering. Daarbij worden de dijken, de waterveiligheid en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk niet vergeten.

Speciaal optreden van Ernst, Bobbie en de rest

Op woensdag 10 juni vindt de feestelijke opening plaats met een optreden van Ernst, Bobbie en de rest, bekend van tv en theater. Ernst en Bobbie komen met een speciale Watershow naar Weizigt om samen met het publiek de opening van het Aquarama te vieren. Weizigt heeft nóg iets bijzonders op het programma staan, maar dat blijft nog even geheim. Ernst en Bobbie zullen na afloop van hun show het Aquarama officieel openen voor publiek. Iedereen kan dan een kijkje nemen in het gloednieuwe Aquarama.

Waterpartners

De verbouwing van het Aquarama is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Evides Waterbedrijf, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, gemeente Dordrecht, de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt.

De feestelijke opening van het Aquarama, met een speciale Watershow van Ernst, Bobbie en rest, start om 14.30 uur en duurt tot 15.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Meer informatie over opening en over het Aquarama zelf, is te vinden op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.