Samen naar Teresa

26 mei 2015 door Paul Seesink
Samen naar Teresa

DORDRECHT - Samen naar Teresa!

Niet in het Spaanse Ávila, maar in het Nederlandse Kruisherenklooster te St. Agatha bij Cuijck. Daar heeft het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven op 01 mei 2015 een, voor velen interessante, expositie geopend. Deze tentoonstelling ‘Het kasteel van de ziel, in het spoor van Teresa van Ávila’ informeert over leven en geschriften van de bekende karmelietes Teresa van Ávila en de wijze waarop zij tot op de dag van vandaag mensen inspireert. De tentoonstelling is tot 15 oktober 2015 vrij te bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.


Vrijdag 21 augustus 2015

haakt Stichting Karmelkring Elia Dordrecht daarop in. Secretaris Paul Seesink vertelt dat de kring het initiatief heeft genomen om die dag gezamenlijk de tentoonstelling te bezoeken. “Het wordt een combireis”, zegt hij, “want we gaan vanuit Dordrecht per tourbus niet alleen naar het Erfgoedcentrum, maar tevoren ook naar het karmelklooster (1653) in Boxmeer. Het oudste karmelklooster in de Nederlanden.”

Over deze busreis kunnen belangstellenden informatie vinden op de laatste Kringbrief van de kring die staat op www.karmelcentra.nl/dordrecht/index.php?id=38. Via de tab ‘aanmelden’ kan men zich op die pagina ook opgeven. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.