Vijfentwintig jaar Galerie Blom: 'Jubileumparade'

27 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Vijfentwintig jaar Galerie Blom: 'Jubileumparade'

DORDRECHT - Van 4 juni tot en met 18 juli exposeren Jacques Bage, Chantal Chapelle, Pascal Courcelles, Roland Devolder, Stef Jurriën, Arnold Niessen, Pascal Radar, Jaap Hillenius, Mart Kempers,  Fon Klement, Greetje Petri, Hans Petri, Anne Vignal, Harro Wassing en Yang Din schilderijen, aquarellen en bronzen beelden bij Galerie Blom, Joh. de Wittlaan 43, 3311KH Dordrecht, (1 min. lopen vanaf Station Dordrecht Centr.)

Dit jaar bestaat Galerie Blom 25 jaar. Op 21 april 1990 opende de eerste expositie en sindsdien zijn er vele gevolgd.

Volgens Loes Blom, van jongs af aan al gefascineerd door kunst en schoonheid, heeft kunst verdieping tot doel. Goede kunst is van blijvende waarde. Zij kan de beschouwer ontroeren en door haar positieve uitstraling diens mentale accu opladen. “Bij jezelf blijven, niet elke trend willen volgen, maar wel met je tijd meegaan, is van belang voor de galerie”, aldus de galeriehoudster.

In de galerie staat de kwaliteit van de kunst centraal. Deze telt zwaarder dan leeftijd, geslacht of woonplaats van de kunstenaar. De galerie heeft in de loop der tijd een vaste groep exposanten opgebouwd, afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Vanaf het begin ligt de lat hoog en is de selectie zorgvuldig. De variëteit aan stijlen, zowel abstract, lyrisch abstract als figuratief, en materialen als olieverf, aquarel, acryl en brons, is groot. In veel kunstwerken voelt men de aanwezigheid van het spirituele. De vrijheid van de kunstenaars in hun werk is essentieel, ook de vrijheid om artistiek nieuwe wegen in te slaan. Hun kwaliteit als kunstenaar, zelfkritiek en gezond perfectionisme dus, staat garant voor de kwaliteit van het kunstwerk.

Atelierbezoeken, goed en persoonlijk contact, voedt de samenwerking tussen galerie en kunstenaar. Een langdurige band tussen kunstenaar en galerie geeft als meerwaarde dat je de ontwikkeling van de kunstwerken goed kunt volgen, omdat de kunstenaar regelmatig exposeert. Omdat zowel de galerie als de kunstenaars zo goed mogelijk voor de dag willen komen, wordt er flink geïnvesteerd in een goede presentatie, inrichting, advertenties en foto’s. In de loop van de tijd stond Galerie Blom ook geregeld op kunstbeurzen als de KunstRAI en Realisten te Amsterdam en Art Twente in Hengelo.

Dit werk kun je niet alleen doen! Loes Blom: “Zonder de medewerking van mijn echtgenoot Jaap was het ons nooit gelukt 25 jaar vol te maken. Bovendien het werk van onze kunstenaars verveelt nooit.                

Ook na 25 jaar blijft u van harte welkom”.

Drs. Joke Wolfswinkel
Kunsthistoricus

De galerie is geopend van do t/m za van 12 – 18 uur. Extra open zondagmiddag 7 juni en 5 juli.
Tevens na afspraak. Tel.: 078 – 631 31 30.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.