Beeldengroep teruggeplaatst op gebouw De Holland

28 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Beeldengroep teruggeplaatst op gebouw De Holland

DORDRECHT - Gebouw De Holland in Dordrecht heeft al een prachtige renovatie achter de rug. Donderdag 28 mei, is onder het toeziend oog van wethouder Piet Sleeking, bewoners en betrokkenen de beeldenpartij van het gebouw teruggeplaatst. Het beeld weegt maar liefst 8 ton en wordt met speciaal vervoer naar het Nationaal Onderwijsmuseum gebracht, dat zijn intrede heeft genomen in gebouw De Holland.

Bij het verplaatsen van het originele beeld moest er gebruik gemaakt worden van gesloten vervoer, aangezien men bang was dat het hoofd van het beeld zou afbreken.

Aangezien het beeld, gemaakt van de turfsteen Weiberner Tuf, te kwetsbaar was om nog te repareren en conserveren is ervoor gekozen een reproductie te maken. Steenhouwerij Zederik heeft hiervoor gebruik gemaakt van de hardere steensoort Peperino Duro.

De beeldengroep van een man die twee door vuur bedreigde paarden in bedwang houdt, is met een kraan op het dak gehesen. Daar laga een voetplaat van in lood gelegd kunststof van 1,10 bij 2,90 meter al op het enorme beeld te wachten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.