fit20 Dordrecht viert eerste verjaardag

28 mei 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Trainen in slow motion met hoge intensiteit populair onder inwoners van Dordrecht

De fit20 studio van Nathalie Keijzer aan het Achterom 13 bestaat op 10 juni precies een jaar. fit20 Dordrecht richt zich op mensen die weinig tijd hebben en gebaat zijn bij persoonlijke begeleiding. De klanttevredenheid van de studio bewijst dat de formule succesvol is. Tijdens een individueel programma wordt er met de klanten in 20 minuten per week gewerkt aan een betere conditie. Zonder omkleden en zonder te transpireren wordt de focus gelegd op de spieren in benen, buik, rug, borst en armen. De zes verschillende oefeningen zijn intensief en worden gecontroleerd in slow motion uitgevoerd. In minder dan een half uur staat de klant weer buiten.
 
De succesformule van fit20 groeit snel. Inmiddels heeft Nathalie Keijzer al meer dan vijftig collega’s in Nederland en België, allemaal met een eigen studio. "Het was heel spannend om voor mezelf te beginnen, maar die stap in het diepe is het meer dan waard geweest," vertelt Nathalie Keijzer. “Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Na drie jaar als jeugdcoördinator bij atletiek vereniging Hercules te hebben gewerkt en zelf jaren lang atletiek te hebben beoefend, weet ik hoe belangrijk het is om je lijf gezond te houden. Vanaf dag 1 zag ik de effectiviteit van de fit20 training. Na jarenlang wekelijks 4-5 uur aan krachttraining te hebben gedaan is het onvoorstelbaar om te ervaren dat dat vervangen kan worden door 20 minuten fit20! En fit20 doet wat het belooft: het houdt je spierconditie op peil waarmee je een basis hebt naast eventuele andere sporten die je beoefent.”
 
Keijzer: “Dordtenaren kijken eerst de kat uit de boom, ze zoeken iets dat bij ze past. Ik heb in het afgelopen jaar gemerkt dat iedere week op een vast tijdstip trainen, een goede stok achter de deur is en dat het ze motiveert om te blijven komen. Dat, en natuurlijk het effect dat fit20 heeft op mijn klanten. Ze voelen zich gewoon fitter en dat stralen ze uit. Ik ben nog steeds verliefd op het concept, net zoals de eerste keer dat ik het ontdekte.”
 
Sneller fit door trager trainen
fit20 staat voor 20 minuten intensieve training in slow motion. De fit20 trainingsmethode is gebaseerd op wetenschappelijke studies en zorgt onder meer voor sterkere spieren, verbeterde stofwisseling, een betere afvoer van afvalstoffen en beter zuurstoftransport. In 20 minuten per week wordt gewerkt aan een toename van de cardiovasculaire conditie. Kortom: meer energie.
 
Over fit20
fit20  is een High Intensity Trainingsmethode (HIT) gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. fit20 heeft in Nederland 52 studio’s verspreid over Nederland en vijf in-company studio’s bij Siemens, Yokogawa, Randstad, Thuiszorg West Brabant en Ahold. In 2015 breidt fit20 uit naar het buitenland. Iedere fit20 studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur. Alle personal trainers bij fit20 zijn deskundig opgeleid voor de meest effectieve begeleiding van de klant. Een overzicht van de fit20 studio’s in Nederland staat op www.fit20.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.